Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Tio heta spelare för lagen i Allettan att kika på

Per Ledin bakom avgörandet i debuten

Det är ännu inte helt spikat vilka gäng som går till Allettan efter jul. Men ett stort antal gäng är avsågade och det kan vara läge att titta på vilka spelare från de lagen som skulle kunna bli värdefulla för klubbar som ska spela i Allettan efter jul. Vi btrukar ju få se några sådana övergångar per säsong.


LÄS MER: Hockeyettans tio främsta importer

Conny Strömberg (fw), Örnsköldsvik

33 poäng på 19 matcher för Arboga och Örnsköldsvik har det blivit för 43-åringen. Men Örnsköldsvik har redan bommat Allettan och visst känns det som ett slöseri att det här spelgeniet ska åka runt och lägga delikatesspassningar i en vårserie? Var med och plockade upp Västerås ifjol och han kan definitivt vara tungan på vågen för en klubb med allsvenska ambitioner i vår.

Victor Wänghult (fw), Kumla

23-åringen har varit lokomotivet i Kumlas offensiv den här säsongen. Något som snappades upp av allsvenska Karlskrona som lånade in honom under två matcher i december. Har Skövde som moderklubb, men fick inte riktigt produktionen i Hockeyettan att lossna där. 100 poäng på två säsonger i division två för Tibro har satt grejerna på plats för forwarden som forstatt sin leverans högre upp i seriesystemet.

Dave Lindarv (b), Mörrum

30-åringen verkar ha slagit sig till ro i Blekinge. Men öser fortsatt på från offensiv blålinje. En riktigt nyttig back som skulle göra skillnad för vilket lag som helst i ligan.

Anton Tano (fw), Teg

Gör sin sjätte säsong i Hockeyettan och är en pålitlig poängproducent. Hade tre starka säsonger i Lindlöven innan han avslutade med moderklubben Kiruna IF förra säsongen. Ny för året i Teg och har gått i bräschen i deras offensiv. 25-åringen är lite för bra för att spela en vårserie.

Robin Axbom (b), Nyköping

En rutinerad pjäs som varit runt en del och så sent som ifjol spelade allsvenskt med AIK. Skulle vara en drömförstärkning för vilket Allettan-gäng som helst.

Belmin Mesanovic (fw), Tyringe

I Tyringe utvecklas man. Det finns det mängder med exempel på genom åren. Mesanovic går mot sin poängbästa säsong i ettan och är en av få som står för den offensiva flärden i Tyringe. 23-åringen från Olofström har joker-potential.

Isak Mantler (mv), Lindlöven

Lindlöven har efter en trög start växlat upp och var faktiskt rent poängmässigt nära att ta sig till Allettan. Längst bak har 19-årige Isak Mantler överglänst den mer rutinerade Sammy Gustafsson. Den välskolade målvakten skulle vara en perfekt förstärkning för en Allettan-klubb som känner att de behöver säkra upp på målvaktssidan.

Johan Zarwel (fw), Helsingborg

Förstaårssenior som verkligen fått ett genombrott i ett krisande Helsingborg, dit han kom från Rögle inför säsongen. Elva mål har det blivit och 20-åringen, som har målskyttet lite som sitt signum, har redan fått testa på allsvenskt spel med Karlskrona där han varit på lån i två matcher under säsongen. Skulle kunna gå in och lösa upp knutar i ett lag som känner att de är lite väl torra framåt.

Olle Hellström (b), Kiruna IF

Den 21-åriga backen har verkligen fått ett offensivt genombrott i gruvstaden. Med sina sju mål är han bland de fyra backar som nätar mest i hela ligan. Lägg därtill elva assist så förstår ni att han kan bli en tillgång i det offensiva spelet från blålinjen.

Daniel Wahlberg (mv), Helsingborg

Har stridit tappert i Helsingborg och det har knappast varit hans fel att laget förlorar mer än vad de vinner. Spelade åtta matcher för Västerås i ettan ifjol och gjorde det med beröm godkänt. 21-åringen skulle definitivt vara en perfekt lösning för något lag i Allettan som letar efter trygghet längst bak.

Exit mobile version