Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Så slutar dramat i söder

Det börjar närma sig avgörandets stund i den södra Hockeyettan och redan ikväll spelar HC Dalen och Nybro en hyperviktig match i Norrahammar. Henrik Skoglund tar er nedan med genom de matcher som avgör vilka lag som kommer gå till Allettan eller ej.

Avgörandet i söder har utvecklat sig till ett riktigt getingbo där många lag har chans att både klara eller missa en plats till Allettan. Vimmerby är redan klara och det ska ofantligt mycket till för att formstarka Kallinge/Ronneby ska bomma. Lagen det står emellan om de tre sista platserna är alltså Kristianstad, Troja, Hanhals, Nybro och Dalen.

Hur slutar det då?

3. Kristianstad, 39 poäng

9 december: Dalen (h)
12 december: Kalmar (b)

Jag tror faktiskt att Kristianstad går rent på sina två återstående matcher. Visserligen förlorade de mötet i Jönköping mot Dalen, men av historik har de haft lätt för laget. Är skåningarna redan klara i slutomgången så kanske det kan bli poängförlust mot Kalmar, men grundtipset här är sex pinnar in på Kristianstads konto.

Slutpoäng: 45

4. Troja, 38 poäng

9 december: Kallinge/Ronneby (b)
12 december: Nybro (h)

Troja vann förvisso det tidigare mötet lagen emellan den här säsongen. Men KRIF är rejält formstarka medan man inte riktigt vet var Troja står. Blekinge-gänget har dessutom en rejäl chans att göra sitt för att spela bort en rent av livsfarlig motståndare i Allettan. Den chansen tar man och Troja kammar noll på söndag.

Återigen. Riktigt svårt att veta vart Troja står. På onsdag kan de dessutom vara i en sits där de måste ta poäng/vinna. Jag är osäker på om de pallar med det. Jag tror faktiskt Troja tar noll poäng i sluttampen.

Slutpoäng: 38

5. Hanhals, 35 poäng

9 december: Mörrum (h)
12 december: Tyringe (b)

Det som talar emot överraskningslaget är att de inte befunnit sig i situationen att ha matchbollar tidigare. Mörrum är en knivig motståndare, men så stabilt som Kungsbacka-gänget uppträtt tidigare så ska de såklart vinna här.

Alla förväntar sig att Tyringe ska få duktigt med smisk av Hanhals och det vore en genomklappning av monumentala mått om de förlorade där när de fortfarande har viktiga poäng att spela om.

Nej, Hanhals går rent. De känns alldeles för stabila för att klappa igenom.

Slutpoäng: 41

6. Nybro, 34 poäng

7 december: Dalen (b)
9 december: Vimmerby (h)
12 december: Troja (b)

Nybro har gått ungefär snarlikt hittills under den andra halvan av höstserien som den första. Jag tycker de gjort väldigt bra ifrån sig och framåt har de matchvinnaren Janne Kivilahti som har varit otroligt viktig.

Men även Nybro känns lite oberäkneliga och jag vågar inte ta gift på att de går rent här. Jag trot det blir en poäng ikväll i Norrahammar och noll mot Vimmerby på söndag. Däremot tror jag de tar Troja på onsdag. Detta ger då en poängskörd av fyra poäng under de återstående tre matcherna.

Slutpoäng: 38

7. Dalen, 33 poäng

7 december: Nybro (h)
9 december: Kristianstad (b)
12 december: Kallinge/Ronneby (h)

Inledde som en väloljad segermaskin men har på de de 14 senaste matcherna bara tagit poäng i hälften och det räcker så klart inte till att känna sig säker på en Allettan-plats. 

Jag tror de vinner på hemmaplan ikväll efter förlängning/straffar, men sedan blir det tufft i de två återstående matcherna. Möjligtvis att de kan ligga ett redan klart KRIF på poäng. Men de vete katten.

Slutpoäng: 35 poäng

Det här ger oss en slutlig tabell, om mina profetior slår in, som lyder som följer:

3. Kristianstad 45 poäng
4. Hanhals 41 poäng
5. Troja, 38 poäng
——————————-
6. Nybro, 38 poäng
7. Dalen, 35 poäng

Det ska betonas att jag bara har med de lagen som just nu är inblandade. 

Som ni märker så kommer Troja och Nybro landa in på varsin sida om det ack så viktiga strecket. Just nu har Troja 14 plusmål tillgodo på Nybro, men det där kan kommer ju såklart se annorlunda ut på onsdag.

Det kan minst sagt bli en nervpärs i Ljungby på onsdag.

Exit mobile version