Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Det går inte lita på någon

SHL-klubbens målvaktstränare hymlar inte om målet: ”SM-guld”

Vi har hunnit lite drygt halvvägs av höstsäsongen i Hockeyettan och om vi fingranskar den södra serien så kan vi vara alldeles säkra på att vi inte kan vara säkra på någonting. Många av lagen är helt enkelt inte tillförlitliga.


LÄS MER: Spelade U18-VM – nu är han klar för Hockeyettan

Med lite drygt hälften av matcherna spelade av höstsäsongen i den södra Hockeyettan så är det framför allt en sak som slår mig: Jag har nog aldrig varit med om så många oväntade resultat som årets upplaga bjuder på. Det brukar vara mer regel än undantag att de topptippade lagen studsar tillbaka direkt efter en oväntad förlust. Men så har det inte riktigt varit i år.

DALEN

Inledde serien med fem raka segrar och utmålades tidigt som säsongens stora överraskning. Det pratades om ett disciplinerat spel som påminde om en väloljad maskin och efter att på förhand tippats som ett av gängen som skulle lägga beslag på de sista platserna till Allettan, så var det mer eller mindre givet att de skulle ta sig till säsongens fest.

Sedan åkte de ner till Tyringe och tog ledningen med 2-0. Sedan rasade allt och de fick sätta sig på bussen med en svidande 3-7-förlust i baken. De lyckades i matchen efter besegra Hanhals på hemmaplan efter förlängning men sedan följde förluster mot Helsingborg och Nybro innan man återigen kunde studsa tillbaka och slå Kristianstad på hemmaplan efter straffar.

Vände det där? Nej. Två raka förluster mot Kallinge/Ronneby och Vimmerby, dessutom nollade i båda de här matcherna. Som mest uträknade slog de sedan till med att åka ner till Ljungby och lugga Troja på samtliga poäng innan de följde upp med vinst mot Halmstad borta.

KALLINGE/RONNEBY

Skyhöga favoriterna inledde med en mindre smickrande förlust mot Mörrum på hemmaplan innan de radade upp tre raka segrar. Säsongens första värdemätare kom mot Kristianstad där det blev förlust. Efter det har de blandat och gett rejält. Vinster mot Kalmar, Mörrum och Dalen har varvats med förluster mot Troja och senast mot Hanhals.

Jag trodde ett tag att KRIF hade kommit igång, men efter senaste förlusten är jag tveksam.

KRISTIANSTAD

Inledde säsongen briljant och man började så sakteliga undra om det var den här säsongen det skulle ske: Avancemanget till Hockeyallsvenskan.

Efter de två senaste säsongernas storsatsningar med Mats Lusth vid rodret så var förväntningarna en aning nedskruvade inför premiären. Allettan, javisst. Men kanske en mellansäsong ändå med tanke på nytt ledarskap i klubben och allt.

Efter den fenomenala inledningen så kte de för några veckor sedan på en 2-6-förlust mot Troja. efter det så har skåningarna inte riktigt gått att känna igen. Nio poäng på de sex senaste matcherna, vilket såklart är i underkant med tanke på kapaciteten de visade upp i början. Speciellt när man har i åtanke att det kommit förluster mot både Tyringe och Helsingborg, lag de faktiskt ska slå alla dagar i veckan.

TROJA

Det från allsvenskan degraderade gängade fick stå ut med krisrubriker i början av säsongen. Efter en lite halvskakig premiär mot Halmstad, som ändå inbringade tre poäng, följde två raka förluster mot HC Dalen och nykomlingen Kalmar. Mot seriens andra nykomling, Mörrum, blev det förvisso seger, men först efter förlängning.

Sedan fick de ordning på torpet och radade upp segrar och mål. Det kändes som att den svaga starten kunde bortförklaras med att de i stort sett har ett helt nytt lag samt ny tränare. Det tar som bekant tid att få ihop grejerna i såna lägen. Lägg därtill alla skador de dragits med.

Men nu börjar man undra igen. På de två senaste matcherna har de torskat ånyo mot Dalen och Kalmar och lite till mans undrar man vad det är som hänt nu?

MÖRRUM

Nykomlingen är också ett lag som blandat och gett under säsongen. Inledde med en skräll i rivalmötet mot Kallinge för att sedan förlora fyra raka matcher, men i den sviten gneta till sig en poäng mot superfavoriten Troja.

Har varvat storförluster med insatser där de spelat jämnt mot både toppen och botten. Tog en ytterst meriterande seger mot Nybro på bortaplan häromveckan.

Att sia hur den här fortsättningen går känns som en omöjlighet när lag visat att de kan falla igenom precis närsomhelst, eller skrälla när man som minst anar det.

Exit mobile version