Site icon hockeystaden.se

De tar hjälp av kyrkan: “Inte själva hockeyn vi ska lägga oss i”

Lämnade Troja häromdagen – klar för toppkonkurrenten

Surahammar i Hockeyettan inleder ett samarbete med en av kyrkorna på orten. Detta gör man för att samtalshjälp ska finnas lätt tillgänglig om någon skulle vara i behov av det.

LÄR MER: Tränaren har skrivit på för tre år till: ”Oerhört nöjd”

Hockeyettan har under sommaren skakats av två dödsfall där unga människor gått bort alldeles för tidigt. En av dessa spelade i just Surahammar. Nu inleder klubben ett samarbete med svenska kyrkan. Detta skriver man på Instagram.

SKA INTE LÄGGA SIG I HOCKEYN

Det är prästen Göran Almegård som tillsammans med pedagogen Maria Jäder Tietäväinen som knyts till klubbens organisation. i första hand för att det ”ska finnas någon att prata med”. Kyrkan kan även bidra med kompetens inom exempelvis teambuilding.
— Det är inte själva hockeyn vi ska lägga oss i. I kyrkan är vi bra på att lyssna, samtala och ta hand om hela människan. Det är där vi kan komma in. Det kan vara viktigt att det finns någon att prata med om det behövs, som finns utanför lagorganisationens tränare och ledare, säger prästen Göran Almegård.

Almegård och Maria Jäder Tietäväinen kommer innan säsongsstart sätat sig ner och prata med a-laget. Men de kommer även finnas tillgänglig för hela klubben.

Exit mobile version