Site icon hockeystaden.se

Vasse målskytten till Hockeyettan: “En riktig spetsspelare”

Jonathan Tholander. Foto: HC Dalen

Under onsdagsförmiddagen gjorde HC Dalen klart med ett synnerligen vasst nyförvärv: Jonathan Tholander, senast från Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. Senast hans spelade i Hockeyettan blev det 30 mål från 25-åringens klubba.
— En riktig spetsspelare, kommenterar en nöjd Pelle Gustafsson i ett pressmeddelande från klubben.

Jonathan Tholander har HV71 som moderklubb och har redan gjort en säsong i HC Dalen. 2014/2015 blev det 19 poäng för Norrahammarsklubben innan han i tur och ordning spelat för Piteå, Östersund och nu senast Vita Hästen i Hockeyallsvenskan.
— Vi får in en kille som är snabb på skridskorna, som har ett bra skott och som alltid gör mål, konstaterar tränaren Pelle Gustafsson i ett pressmeddelande från klubben.

30 MÅL FÖR TVÅ SÄSONGER SEDAN

Senast det begav sig i Hockeyettan för Jonathan Tholander var säsongen 2016/2017 då han gjorde 30 mål och totalt 44 poäng för Östersund.
— Vi tappade ju Daniel Håkansson till Kristianstad, och nu får vi en väldigt bra ersättare som gör att truppen börjar se allt mer färdig ut. En back till vill jag ha in, sen ser det riktigt bra ut, berättar Gustafsson.

Totalt under 179 matcher i Hockeyettan genom karriären har det blivit 159 poäng från Tholanders trollspö. Förutom Dalen, Piteå och Östersund har HV-produkten även representerat Nittorp och Mörrum i tredjeligan.

Senaste säsongen i Vita Hästen blev det sex mål och lika många assist för Tholander.

Exit mobile version