Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Tio spelare utan jobb som kan sätta färg på Hockeyettan

Trodde ni att de tyngsta namnen redan var tingade? Glöm det, nedan får ni en lista på tio spelare som skulle vara guld värda för vilket ettanlag som helst.

I förmiddags kunde ni här på sajten läsa att bland andra topptippade lag som Troja och Kristianstad har rejält stora hål att fylla i sina trupper. Det knorras en del bland fansen till Troja att de är igång sent med lagbygget och att det kan bli knivigt att få ihop en slagkraftig trupp.

Men faktum är att det finns en hel del tunga namn ute på marknaden. Spelare som är som gjorda för att tillhöra lag med ambitioner att avancera i seriesystemet.

Nu gäller detta såklart inte heller bara Troja och Kristianstad. Lag som Vimmerby, Nybro, Borlänge och Piteå ska exempelvis ha in fler namn i truppen. I Piteås fall väldigt många.

TIO SMASKIGA FREE AGENTS

Jesper Thörnberg

Har gjort det helt okej i Hockeyallsvenskan de senaste åren för Södertälje, Björklöven och Troja och 27-åringen har absolut chans att landa ett allsvenskt kontrakt någonstans.

Är från Jönköping från början och om jag har förstått saken rätt vill han hålla sig i närheten av hemstaden (läs södra Sverige). Med andra ord borde Troja ligga bra till för en förlängning, men kan HC Dalen vara med och hugga? Det är trots allt hans moderklubb.

Jonathan Tholander

Är liksom Thörnberg från Jönköping. Gjorde sin första hela allsvenska säsong 17/18 men fick inte förlängt med Vita Hästen efter 12 poäng på 45 matcher. Är i sina bästa stunder en spelare som kan dyrka upp de flesta försvar.

Gjorde 30 mål för Östersund 16/17 och skulle såklart vara en drömvärvning för vilket avancemangstörstande lag som helst.

David Suvanto

Har spelat i KHL:s farmarliga VHL för SKA-Kareliya St. Petersburg tidigare i karriären och har även hunnit med en säsong i danska högstaligan. Har stora chanser att landa ett allsvenskt kontrakt är känslan, trots att han inte riktigt lyckades få fäste i ett hackande och hostande Karlskoga under säsongen.

Väljer inte 23-åringen spel i allsvenskan eller utomlands nästa säsong kan han bli en jackpot för den klubb i svenska tredjeligan som plockar upp honom.

Anton Svensson

Målvakten slog igenom med dunder och brak i HC Dalen säsongen som var men drog på sig en svår knäskada mot slutet. Läker den ihop som den ska finns det stor chans att Svensson kan spela på topp igen. Borde vara högvilt för hårdsatsande klubbar efter sitt genombrott.

Kan bli en riktig jokervärvning inför Allettan för något lag.

Gustaf Berling

Bytte Helsingborg mot Halmstad inför säsongen som var och fick en så kallad ketchupeffekt av det bytet. 54 poäng på 33 matcher går inte att skämta bort, på sina tre tidigare säsonger i Helsingborg hade han gjort 63.

24-åringen är såklart högvilt men de allra vassaste ryktena placerar honom i Troja nästa säsong.

Martin Pärna

Ingick också i Halmstads succékedja och också Pärna fick chansen att avsluta säsongen i allsvenskan med Karlskoga. 49 poäng på 33 matcher borde göra att 24-åringens förhandlingsläge är mycket gynnsamt inför nästa säsong. Besökte Vimmerby förra veckan och sa då följande om sin framtid till sajten Dagens Vimmerby:
—  Jag vet att det finns lite kontakt med några klubbar i Allsvenskan, men blir det inget där så är det division ett som gäller.

Erik Borg

Tredje länken i Halmstads poängtrio förra säsongen och också Borg fick avsluta i allsvenskan. Han gjorde på sju matcher två mål för Tingsryd. 53 poäng blev det i ettan för Helsingborg.

Känslan är att det inte skulle vara en omöjlighet för göteborgaren att landa ett kontrakt i allsvenskan, men blir det inte så så borde toppklubbarna i ettan vara redo med sina checkhäften.

Niclas Lehmann

Två säsonger i rad har den skicklige centern varit med att plocka upp lag i Hockeyallsvenskan. 2017 gjorde han tio poäng i kvalet som slutade med att Troja tog klivet upp, Säsongen 2017/2018 producerade han 38 poäng på 37 matcher för Västerås innan en allvarlig hjärnskakning höll honom borta ända till kvalserien.

Lehmann är en toppspelare på nivån och en garant för framgång för de lag som sajnar honom.

Robin Karlsson

Ännu en av alla de som under säsongen lämnade Hockeyettan för spel i serien högre upp. I Karlssons fall var det Vita Hästen som kallade. Men där stod det efter säsongen klart att han inte skulle bli kvar och det känns som att en klubb med toppambitioner borde vara rätt matchning för den poängstarke backen.

Daniel Fahlström

Kom till Huddinge som 16-åringen och sedan dess har målvakten inte representerat någon annan klubb. 22-åringen väntade tålmodigt på sin chans och 16/17 tog han den med besked när han briljerade mellan förortslagets stolpar. Har tagit Huddinge  till två raka kvalserier och det skulle väl inte vara en skräll om han kallar Björkängshallen sin hemmaarena även nästa säsong.

MEN. Huddinge håller på och bygger om, ingen vet riktigt vad de kommer få för lag nästa säsong. Fahlström har visat att han är att lita på som sista utpost och det finns garanterat klubbar som just nu bara har en målvakt i truppen som rycker i honom.

Exit mobile version