Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Vem tar vem i valet till Playoff 1?

Ännu en säsong har passerat och nu har det äntligen blivit dags för utslagsmatcher. Nedan reder jag ut hur jag tror lagen kommer välja när Hockeyettan går in i säsongens höjdpunkt.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Nej! Jag gillar inte alls det här med att lagen får välja sitt motstånd i playoff/slutspel. Jag tycker sånt där ska bestämmas på förhand via rankingen istället. Lag ett möter lag tolv, lag två möter lag elva. Och så vidare, och så vidare.

Med det sagt så ska jag nu chocka med att i just fallet Hockeyettan tycker jag att val är klockrent. Sett till det stora hela röner inte ligan så där värst mycket uppmärksamhet utanför den närmast sörjande kretsen. Men med valen blir det helt plötsligt intrikat, raffinerat och en massa surr och spekulationer.

Just spekulera är vad jag ska göra nedan. Jag tänker försöka bena ut hur de fem högst rankade lagen inför playoff kan tänkas välja imorgon när valproceduren äger rum.

Det vi vet redan nu är att lagen rankas som följer:

LAG SOM FÅR VÄLJA:

1. Kallinge/Ronneby
2. Mariestad
3. Hudiksvall
4. Östersund
5. Boden
6. Dalen

LAG SOM BLIR VALDA:

Nybro
Kalix
Visby/Roma
Skövde
Tranås
Köping

SÅ VÄLJER DE:

Kallinge/Ronneby
Lag att välja mellan: Nybro, Kalix, Visby/Roma, Skövde, Tranås och Köping.

Köping har överraskat under säsongen, men i det här gänget är de det svagaste kortet. Så tror jag Per Ljusteräng och hans kamrater känner också och jag tror de tar enklast möjliga motstånd i playoff 1. Men jag skulle inte trilla av stolen om de skräller till och plockar Nybro som är närmast geografiskt. De gick rent mot smålänningarna i Allettan.

Tips: Kallinge/Ronneby – Köping

Mariestad
Lag att välja mellan: Nybro, Kalix, Visby/Roma, Skövde och Tranås.

Logiken säger att Mariestad bör välja mellan Skövde och Tranås om inte Köping finns kvar att plocka. De har tuffsat till Skövde i samtliga fyra möten den här säsongen och jag tror de är sugna på att förnedra lokalrivalen två gånger till. Det som talar emot är att mötena riskerar att bli rejäla holmgångar med eventuellt manfall som följd inför avslutningen. Men… jag kör på Skövde ändå. Lär ju ge klirr i kassan om inte annat för BoIS.

Tips: Mariestad – Skövde

Hudiksvall
Lag att välja mellan: Nybro, Kalix, Visby/Roma och Tranås.

Oj. Det här var inte lätt. Idel långresor vart de än vänder näsan. Jag tror de tänker både med plånboken och sportsligt. Tranås bör de klara av relativt enkelt. Visst, smålänningarna gick fram som en slåttermaskin i vårserien, men torskade första matchen mot Hammarby i förkvalet och innan jul blandade de och gav. Jag blir faktiskt inte riktigt klok på Tranås, men jag tror Hudiksvall känner sig rätt säkra på seger här.

Tips: Hudiksvall – Tranås

Östersund
Lag att välja mellan: Nybro, Kalix och Visby/Roma.

Av gängen som är kvar har Östersund bara mött Kalix, som de dessutom plussat mot över säsongens fyra möten. Rent avståndsmässigt är det också kortast resväg till Kalix, men det skiljer faktiskt inte jättemycket kontra Nybro och Visby.

Tips: Östersund – Kalix

Boden
Lag att välja mellan: Nybro och Visby/Roma.

Det är väl lite som pest eller kolera här. Jobbig resväg hur de än väljer och de har inte mött något av lagen under säsongen, så sportsligt vet de inte heller. Jag tror Boden vill hålla sig på land och de väljer därför Nybro.

Tips: Boden – Nybro

Dalen
Lag att välja mellan: Visby/Roma.

Dalen har inte så mycket att välja på utan får ta de som blir över.

“Tips”: Dalen – Visby/Roma

PLAYOFF 1:

Kallinge/Ronneby – Köping
Mariestad – Skövde
Hudiksvall – Tranås
Östersund – Kalix
Boden – Nybro
Dalen – Visby/Roma

Exit mobile version