Site icon hockeystaden.se

Egna produkten om kaoset i moderklubben: “Styrelsen har inte ställt upp och gjort någonting”

Igår beslutade styrelsen för Tyringe att ge huvudtränaren Marcus Norell sparken med hänvisning till samarbetssvårigheter. Detta utlöste ett ramaskri bland supportrarna och spelarna ställer sig bakom sin forne tränare.
— Marcus är den som stått upp för oss dag och natt, berättar egna produkten och assisterande lagkaptenen Mattias Eriksson för hockeystaden.se.

Spelarna fick beskedet om tränarsparkningen i samband med ett möte mellan styrelsen och truppen. Spelarna packade då ner sina saker från omklädningsrummet i protest och en del har sagt att de lämnar klubben om inte styrelsen avgår.
En av dessa är egna produkten Mattias Eriksson.
— Vad ska man säga? Jag vet inte själv vad jag ska säga, säger en nedstämd och bedrövad Mattias Eriksson till hockeystaden.se.
— Att se detta raseras på ett sånt här sätt gör mig fruktansvärt ledsen och besviken. Jag känner inte att jag vill vara delaktig och stå bakom det som händer just nu.

Mattias Eriksson spenderade en del av sin juniortid i Rögle men kom tillbaka till moderklubben 2012 och har varit med på i stort sett hela resan från division två till Hockeyettan. Till årets säsong värvades Marcus Norell in som ny huvudtränare och det har under hösten rapporterats om samarbetssvårigheter mellan lagledning och styrelse.
— Marcus Norell och André Reimer har lagt ner ett hästjobb för att få a-laget att fungera. Styrelsen har inte ställt upp och gjort någonting, berättar Eriksson.

Istället ska frågor om arbete och bostad fått behandlas av tränarteamet Norell och Reimer. Något Eriksson tror kan ha spelat in på de skrala resultaten för laget under hösten.
— De har inte fått fokusera på det de ska göra och blivit motarbetade därifrån (styrelsen). Då måste de (styrelsen) se sig själva i spegeln och tänka: “Det kanske inte är fel på Marcus, det kanske är vad vi gör.”

Eriksson lade ut en tweet igår om att han inte kommer spela vidare i klubben med nuvarande styrelse vid rodret.

Han står fast vid detta under fredagens förmiddag.
— Jag har gått ut och sagt att jag står bakom Marcus. Om det kostar mig säsongen 17/18 så får det göra det, för jag tänker inte stå bakom detta, säger Mattias Eriksson bestämt.

Mattias Eriksson är noga med att poängtera att hans ställningstagande bara gäller för honom. Han har förståelse för vilka beslut de andra spelarna än kommer ta.
— De sitter på lägenheter med tre månaders uppsägning och 6 000 i hyra, det är ingen rolig situation. De är 20 år gamla och helt förtvivlade. Jag är ändå härifrån, så jag står inte och faller på samma sätt. Jag har ett jobb att gå till och hela den här biten. Så därför har jag valt att göra som jag gjort. Jag stöttar killarna och förstår att de är i panik.

Men det är inte bara spelare som säger att de nu lämnar klubben. En sponsor gick ut på Twitter och deklarerade att de inte kan stå bakom klubben längre. Efter det har fler följt efter.
— Det är ju inte bara vi spelare. Det är allt från materialare, lagledare. Det är ingen som står bakom detta. Jag vet inte hur man ska få en a-lagsverksamhet att gå framåt om inte dessa personer finns kvar. Det är ideella personer som inte synts så mycket och jobbat i skymundan, säger Eriksson.

Exit mobile version