Site icon hockeystaden.se

Skadeskjuten återvändare: “På papperet har vi ett vassare lag”

Markus Palmberg.

Han spelade bara tre matcher i serien förra säsongen på grund av en huvudskada. Nu har oturen varit framme och grinat Nybros nygamla poängmaskin i ansiktet igen.
— Jag har aldrig brutit något förr och vi får se hur det känns när jag tar av gipset, berättar Markus Palmberg för hockeystaden.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSTADEN.SE
Markus Palmberg lämnade Nybro för hårdsatsande Kristianstad förra våren. Efter ett år som spolierades av en hjärnskakning är han nu tillbaka i klubben han gjorde 36 poäng för säsongen 2015/2016.
— Jag trivdes bra i Nybro när jag var där senast. Jag kände att det var ett bra alternativ och de har något spännande på gång, berättar 27-åringen för hockeystaden.se om varför han valde att vända tillbaka från Skåne till Småland.

SNITTAT ÖVER EN POÄNG PER MATCH

Markus Palmberg är en av de större stjärnorna i Hockeyettan Södra. På de 230 grundseriematcher han hittills samlat på sig har han skrapat ihop respektingivande 175 poäng på sju säsonger för moderklubben IFK Ore, Hudiksvall, Nyköping, Åker/Strängnäs, Vimmerby, Nybro och Kristianstad. Men publiken i Liljas Arena kommer få vänta ett tag på att få avsmaka hans offensiva konster. Efter fjolårets helvetessäsong var oturen framme igen i en träningsmatch mot hans förra klubb, Kristianstad, för två veckor sedan och han bröt ett ben i handen. Det är oklart när han är tillbaka.
— Oerhört svårt att säga. Jag har aldrig brutit något förr och vi får se hur det känns när jag tar av gipset. Men åtta-tio veckor kanske. Sen får vi se hur det känns, jag kanske kan hitta något specialskydd att spela med.

TYCKER LAGET SER VASSARE UT

Nybro tippas tillhöra toppen i år och en del varnar för att de eventuellt skulle kunna vara ett kvalserielag framåt vårkanten.
— Det gäller att få ihop gruppen och alla drar åt samma håll. Då kan det bli bra. Tråkigt svar, men det är så det är, säger Markus Palmberg.
Vad säger du om Nybro i år kontra förra året?
— Det är svårt för mig att säga eftersom jag inte spelade i Nybro ifjol. Men då var det ingen som trodde på dem och de gjorde det jävligt bra med tanke på laget de hade och de växte ju längre säsongen led och störde Kristianstad i playoff. Vi måste ha som mål att ta det längre i år. På papperet har vi ett vassare lag.

Exit mobile version