Site icon hockeystaden.se

Sagt på Hockeyettan södras upptaktsträff: “Jag kan alla fusk och har uppfunnit en del själv”

Det är premiärvecka och idag arrangerade Hockeyettan upptaktsträffar för de fyra serierna i olika delar av landet. Södra seriens träff arrangerades i Jönköping och hockeystaden.se var på plats.

JÖNKÖPING (HOCKEYSTADEN.SE)
Arrangörerna hade inte vädrets makter med sig i år, men hela tillställningen var ett klart lyft jämfört med ifjol. Konferencier var C Mores Jörgen Larsson och han skötte den uppgiften med bravur. Genuint nyfiken och påläst skapade han intresse runt intervjuerna på scen. Ett stort plus var också att tränarna kallades upp en och en. Jämfört med, som det varit tidigare år, två och två.

Till skillnad mot hur upptaktsträffar brukar vara så bjöd den här faktiskt på en hel del kommentarer som fick åhörarnas smilband att gå i taket. Längre ner kan ni läsa ett axplock av vad som sades från tränarna framme på scenen.

Tränarskaran fick också tippa seriesegrare och där var de flesta samstämmiga: Kristianstad ska ta hem södra serien. Men Tyringes nye tränare Marcus Norell bröt av från mönstret och tippade Vimmerby som seriesegrare. De flesta var dock rörande överens om att topp fem kommer handla om Kristianstad, Nybro, Vimmerby, Kallinge/Ronneby och Tranås.

“Det kan väl inte du bestämma? Jo, det kan jag”
Helsingborgs tränare Tim Brithén om svaret han fick när den isländska landslagsmannen Emil Alengård ringde upp honom och frågade om han ville ta över det isländska landslaget för ett par år sedan.

“Jag har ingen Kirunadialekt”
Grästorps tränare Tomas Sandlin slår ifrån sig när konferenciern Jörgen Larsson påpekar att det hörs att han inte är från Grästorp och att han på senare år tränat Kiruna.

“Jätterolig match. Det blir en fest för oss och vi kommer inte be om ursäkt”
Hanhals nygamle tränare Niclas Högberg om att ställas mot storfavoriten Kristianstad i premiären.

“Vi kommer vara laget de flesta vill slå och många kommer göra sina bästa matcher mot oss”
Kristianstads tränare Mats Lusth vet vad som gäller.

“Jag åkte förbi på vägen upp, så nu vet jag vart det ligger”
Kallinge/Ronnebys tränare Per Ljusteräng apropå premiärmatchen mot nykomlingen HA74 från Sävsjö.

“Målet är att stå här nästa år också. Då kanske Niklas hinner komma”
Nykomlingen HA74:s assisterande tränare Tomas Olofsson apropå nederlagstipsen och att huvudtränaren Niklas Brännström idag var upptagen med jobb och därför inte kunde närvara.

“Jag kom dit som 20-åring och nu har jag familj, barn och hus. Det är svårt att komma därifrån”
Nybros tränare Andreas Holfelt skämtar till det på Jörgen Larssons fråga om hur det kommer sig att han är kvar i Nybro efter så lång tid.

“Jag kan alla fusk och har uppfunnit en del själv”
Holfelt igen apropå att han enligt egen utsago var lat som spelare och därför nu har bra koll på sin trupp.

Exit mobile version