Site icon hockeystaden.se

Efter stjärnans sorti – nu ska Erik visa vägen: “Jag rusar inte iväg”

Erik Glimberg.

Han har varit i föreningen sedan 2011 och har varit med på hela resan från botten av division två till Hockeyettan. Inför denna säsongen satsar HC Dalen på Erik Glimberg som ny lagkapten efter dubble SM-guldmedaljören David “Tuppen” Fredriksson.
— Jag har försökt att snappa upp så mycket som möjligt, berättar 24-åringen för hockeystaden.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSTADEN.SE)
HC Dalen hade en jobbig säsong 2016/2017 med mycket skador och motsvarade inte riktigt förväntningarna som fanns från omgivningen. Men med bland annat en bredare trupp och fint spel på försäsongen blåser det positiva vindar i Jönköpingsförorten Norrahammar igen inför seriestart.
— Jag tror det kan bli riktigt bra faktiskt. Vad jag har sett på försäsongen här så ser det riktigt spännande ut och hela laget är överens om att topp fem är målet, berättar lagets center Erik Glimberg för hockeystaden.se.

Själv har han dock inte funnits med på isen under träningsmatcherna.
— Jag har gått igenom en höftoperation här på sensommaren. Men jag är på gång nu och ska nog börja för fullt här nu i veckan.
Tillbaka till premiären?
— Eventuellt, eventuellt inte. Vi testar fortfarande lite.
Men du har varit på is?
— Jag har varit på is ett par veckor nu men jag har fått stegra det lite. Det var en kvart i början och så har vi stegrat upp det. Nu är jag uppe på 35-40 minuter, så det känns bättre och bättre.

VARIT I KLUBBEN SEDAN 2011

Efter förra säsongen bestämde sig lagkaptenen och högst rutinerade David “Tuppen” Fredriksson att lägga skridskorna på hyllan efter en karriär som innehöll bland annat två SM-guld med HV71 och utlandsspel. Till ny lagkapten utsågs Erik Glimberg som funnits med i laget sedan 2011.
— Det känns bra och spännande. Det blir lite av en nystart nu när “Tuppen” är försvunnen. Vi är många som får hjälpas åt, men jag tror det kan bli riktigt bra, säger Glimberg.

David Fredriksson gjorde otroliga 88 poäng när laget klev upp från division två 2014 och har varit den självklare ledaren i laget sedan han återvände till moderklubben 2013. “Tuppen” missade stora delar av den förra säsongen och det finns de som hävdar att ingen annan klev fram då och tog veteranens roll som ledare.
— Det är många som får ta ansvar nu. Det var det förra året också, men det blir lite mer märkbart nu när han har lagt av. Jag tror jag sa det i någon intervju tidigare, att förra året var det många som gick och väntade på att han skulle komma tillbaka, det kändes så i gruppen lite. Nu vet vi förutsättningarna från början.

TITTAT PÅ TIDIGARE KAPTENER

Erik Glimberg själv ses som en talangfull spelare som kan ha en framtid på högre nivå en Hockeyettan med sin kreativitet och smartness i spelet. Men hur är han som lagkapten?
— Lugn och sansad. Jag rusar inte iväg, jag skäller inte, men ställer höga krav och det gör vi allihopa, berättar han.
— Jag är lite mer sån att jag visar vägen. Jag har sagt det någon gång innan att jag vet själv hur det var att komma upp som junior. Man tittade mycket på de äldre. Oavsett om man tror det eller inte när man är här nu, så gäller det att föregå med gott exempel på träning och match. Det finns inget annat och “Tuppen” och “Henke” (Henrik Andersson, reds anm) som jag haft innan har varit kanon på den biten. Jag har försökt att snappa upp så mycket som möjligt så är det bara att köra på precis som dem.

Exit mobile version