Site icon hockeystaden.se

Hockeyettans finest – Seriespelets All Star Team

Vissa summerar ju säsongen innan den ens tagit slut genom att plocka ut drömlag (Tänker på ligans officiella hemsida) men så jobbar inte riktigt jag.
Men nu är seriespelet över från norr till söder och här nedan har ni de spelare som varit bäst på att färga i den underbara tredjeligan som kallas Hockeyettan.

Det var extremt svårt att plocka ut det här gänget kan jag meddela. Inte för att jag tvekar på de jag tog ut, snarare så att det på varje position finns minst två-tre stycken till som skulle kunna plockats ut utan att någon hade höjt på ögonbrynen.

Jag återkommer när kvalspelet är över med de som gjort det bäst där. Inom kort kommer jag dessutom ut med en lista över de tränare jag tycker är bäst i ettan.

Målvakt:

Christoffer Rifalk, Kalix
Kalix tog sig överraskande till Allettan från den tuffa norra serien. Än mer överraskande tog de sig vidare till playoff med en hårsmån från den norra Allettan. Viktigaste faktorn till skrällen? Christoffer Rifalk självklart som stått på huvudet i de 32 matcher han stått under säsongen. Rifalk fick närmare 1000 skott på sig och släppte 66 av dessa förbi sig. Det finns målvakter som har bättre siffror och som spelar i framgångsrikare lag, men 20-åringen är nog den som varit enskilt viktigast för sitt lag. Sex nollor under säsongen, samtligfrån hösten ska sägas.

Backar:

Joel Persson, Kristianstad
22-åringen hade en del anbud inför säsongen men valde tillslut att byta Tyringe mot satsande Kristianstad. Helt rätt val visade det sig. Persson har varit en gigant i skåningarnas försvar och snittade under seriespelet över en poäng per match. Som back, dessutom i den tuffa södra serien. 16 powerplaypoäng i Allettan.

Alexander Edström, Troja
Den här killen gör ett rejält jobb i det tysta och får sällan de stora rubrikerna. Men oj vad viktig han är för sitt Troja. Jag hade med honom i mitt Allstar-team förra säsongen med och det finns liksom ingen anledning att ändra på det i år heller. Plus 27 i den statistiken och dessutom nytt personligt poängrekord på nivån med 28 pinnar, en bättre än ifjol. Drar på sig få utvisningsminuter och för mig är den här backen en drömspelare att ha i sitt lag. Kontrakt två säsonger till med Troja.

Forwards:

Jonathan Tholander, Östersund
Killen har bytt klubb inför varje säsong de senaste fem säsongerna och jag har skrikit och gastat över att han behöver en “säsong två” i någon klubb. Men till nästa säsong hoppas jag att han byter, nu till en allsvensk klubb. För det klivet är 24-åringen mogen att göra nu. 30 mål (elva i Allettan) under säsongen i ett underpresterande Östersund som hade tufft motstånd i båda de serier de deltog i under säsongen. Klass. Rakt igenom klass.

Måns Krüger, Huddinge
Huddinge tog sig till Hockeyettanfinalen, vilket var överraskande men ändå inte. Huddinge har ett kanonlag på papperet, men det tycker jag även att deras tuffaste motståndare i den norra Allettan har. Men Huddinge stod distansen ut och det gjorde de mycket beroende på playmakern Måns Krüger som såg till att bre mackor med leverpastej säsongen igenom till sina lagkamrater. Hela 47 gånger spelade 24-åringen fram sina polare till mål.

Douglas Lögdal, Mariestad
Södertäljekillen har fått sitt stora genombrott på nivån den här säsongen. Inför snackades det om att det var nyförvärven Oskar Norlöv och Linus Pellfolk som skulle stå för leveransen framåt i Mariestad. Men det var Lögdal som klev fram med dunder och brak och levererade 20 mål och 37 assist. Med det vann han lagets poängliga överlägset. Håller sig SSK kvar i Hockeyallsvenskan borde denne kille vara given att försöka locka hem. Såvida inte Mariestad går upp förstås.

Exit mobile version