Site icon hockeystaden.se

Tranås gjorde ett ryck – Halmstad illa ute och Brithéneffekten

Inför onsdagens matcher var jag beredd att sätta en krisstämpel på Tranås AIF som inte alls hade imponerat under inledningen av den södra vårserien. Sen gick de och vann borta mot HC Dalen och det ska sägas direkt att Tranås på intet sätt imponerade i den matchen om man bortser från den klockrena defensiv de höll fast vid matchen igenom.

Kvällens möte mot Tyringe hade jag tyvärr inte möjlighet att se men efter vad jag har läst var det en liknande match som Tranås genomförde mot Dalen. Klockren defensiv och lite uddlösa offensivt. Men likväl seger och Tyringes tränare Magnus Rahm verkade något frustrerad i intervjun med Tranås Tidning efter matchen.
— Det är ett bra försvarsspel men jag vet inte om vi ska utveckla hockeyspelare eller spela destruktivt. Jag är väl kanske av en annan uppfattning.

Destruktivt eller inte. Nog har Tranås skaffat sig ett guldläge att lägga beslag på förstaplatsen nu med fyra poäng ner till tvåan Hanhals som man dessutom möter på bortaplan på söndag. Seger för “tranorna” där och jag övertygad om att det lossnat och att de har förstaplatsen som i en liten ask.

Värt att nämna också från matchen är 16-årige Albin Jönsson som fick hoppa in efter halva matchen i Tyringes mål efter att Charlie Fredriksson skadat sig. Jönsson räddade åtta av nio puckar och ska enligt rapporterna gjort en stark debut i seniorsammanhang. Bra jobbat!

***

I det senaste avsnittet av podcasten Mjörnbergs trashtalk babblade jag om att jag trodde att Dalens usla form snart skulle vara ett minne blott. Jag såg deras match mot Tranås och kunde konstatera fina intentioner i spelet, men att de var alldeles för uddlösa framåt. Idag gav tränare Pelle Gustafssons manskap mig rätt (för stunden i alla fall) när de piskade Halmstad på bortaplan med 1-5 och därmed lämnade över kvalplatsen till Hallandsgänget.
Återstår att se hur det där slutar. Men jag är nog benägen att redan nu slå fast att Halmstad kommer få mycket svårt att undvika kval. Mycket svårt.

***

Till sist måste vi dra några rader om Helsingborg. De inledde vårserien uselt med två poäng på fyra matcher innan tränaren Paul Everberg valde att lämna sitt uppdrag. In kom istället Tim Brithén och hans facit på de fyra matcher han rattat skåneklubben är två vinster och två förluster. Är det läge att prata om en Brithéneffekt?
Idag piskade de dit sensationslaget Hanhals med hela 7-2 efter att Ludvig Jansson och Gustaf Berling gjort tre poäng vardera för Skåneklubben. Visar på att potentialen finns i Helsingborg trots att storstjärnan Agust Karlsson semestrar i Thailand för tillfället. Den detaljen får mig att undra hur seriöst det egentligen är att lira hockey i Helsingborg? Vi snackar Europas bästa tredjeliga och klubben tillåter sin bästa spelare att ta ledigt mitt under brinnande säsong för att åka på semester? Bättre kan ni Helsingborg om ni vill vara med och utmana.

Exit mobile version