Site icon hockeystaden.se

Det stora säsongstipset- Plats 9

Att tippa serier i idrott kan vara något av det svåraste som finns. Allt kan hända. Spelare som inte levererar som förväntat, nyckelpjäser som skadas med lång frånvaro som följd och en massa andra faktorer som kan tänkas spela in.

Men jag gör ett försök att tippa Hockeyettan säsongen 2016/2017.

Här har ni de lag jag tror kommer hamna på plats nio.

Hockeyettan norra

SK Lejon.

Har tappat tongivande spelare som Fredrik Lovén (Almtuna), Vincent Andersson (Vännäs) och målvakten John Vestermark (Kumla). Å andra sidan får laget behålla viktiga kuggar som Mattias Törnqvist, Patrik Enberg och Tobias Holmberg som är killar som är i ”rätt ålder” och definitivt kan få tunga genombrott på nivån säsongen som kommer.

På förhand ser laget ut ungefär som inför förra säsongen. Då räckte det till en tredjeplats i vårserien och det är ungefär där någonstans, trea-fyra, jag tror vi hittar det här gänget i februari 2017 också.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9. SK Lejon

10. Tegs SK

11. Sollefteå HK

12. Brunflo IK

Hockeyettan östra

Vallentuna BK.

Mittengäng förra säsongen och det lär väl bli samma i år. De lär kunna vara med ett tag i striden om platserna till Allettan och playoff, men i det långa loppet tror jag de får ge sig.

Har tappat sin poängkung (Sebastian Borg) till Nybro och var målskytten Terrence Johnson spelar nästa säsong står skrivet i stjärnorna. I övrigt har man fått behålla stora delar av sin trupp och värvat in J20-spelare.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9. Vallentuna BK

10. Wings HC

11. Nacka HK

12. IFK Tumba

Hockeyettan västra

Forshaga IF

Förra säsongen slutade denna klassiska klubb femma i västra vårserien och var länge med i snacket om den andra platsen till playoff bakom Lindlöven. Mycket av framgångarna tillskrevs tränaren och före detta storspelaren Jörgen Jönsson som hittade rätt med sin spelartrupp och fick dem att prestera sitt yttersta. Nu är Jönsson borta (Assisterande tränare i Växjö) och hans ersättare Per Lundell får ta över en trupp där intressanta namn har lämnat, men där det även tillkommit spets.

Borta är poängkungen Robert Tellberg (Grums). Poängtvåan Erik Köpman har lämnat för Tranås och poängbäste backen Marcus Berntsson har flyttat till Stockholm för spel i Hammarby.

Men det finns också spelare som stannar. Kimmy Skogland och Oscar Odd stannar kvar och de var trea, respektive fyra i lagets interna poängliga förra säsongen. Vidare får laget behålla målvakten Jonas Westerlund som gjorde det bra mellan stolparna ifjol.

De två mest namnkunniga nyförvärven heter Johan Erkgärds och Oscar Thorell. Erkgärds har en fin historik i Hockeyettan med över 240 poäng i ligan under sina nio säsonger i bland annat Vita Hästen och Skövde. Tror han kommer fortsätta leverera nu när han vänder åter till Värmland.

Thorell har på grund av skadebekymmer bara spelat 29 matcher på de tre senaste säsongerna (16/17 spelade han inte alls) och är han bara kvitt sina skador blir han ett bra förvärv för Forshaga med sina 281 matcher på nivån i ryggsäcken. Viktigt med rutin till den, i övrigt, unga backlinjen.

Har i övrigt värvat oprövat men spännande. Tänker främst på Hammaröduon Jonas Johannesson och Anton Rhöse som öst in poäng i division två de senaste säsongerna. Förvärvet från Mörrum, Hampus Sirugo, ska bli spännande att följa.

Faller alla bitar på plats för Forshaga kan de vara med och nosa på en plats i Allettan. Mittenskiktet i västra serien kommer vara otroligt jämnt och på förhand känns det som alla kan slå alla där.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9. Forshaga IF

10. IFK Arboga

11. Köping HC

12. Surahammars IF

Hockeyettan södra

Halmstad HF.

Sedan förra säsongen blåstes av efter respass i playoff ett mot Södertälje SK har det rått stor spelaromsättning i Halmstad. Poängkungen Anton Östman lämnar för spel i franska andraligan (Mulhouse). Tvåan och trean i lagets interna poängliga, Oskar Norlöv (Mariestad) och Sebastian Thuresson (Helsingborg) lämnar också stora hål efter sig i Halmstads laguppställning. Vidare har trotjänarkvartetten med över 800 matcher i Halmstadströjan, Sebastian Kölzow Isaksen, Henrik Reis, Johan Andersson och Pontus Larsson, aviserat att de lägger av med ishockey. Som om inte detta vore nog har målvakten Jonathan Sääf lämnat för Borås HC.

Nye tränaren Fredrik Johansson har tillsammans med sportchefen Niklas Söderström fått bygga ett, till stora delar, helt nytt lag. Målvakten Oliver Eriksson hämtas in från Borlänge och han gjorde det väldigt bra när han fick chansen i kvalserien ifjol. På backsidan förstärker man mest med spelare som förra säsongen spelade i Superelit, men i Alexander Wadlund (Hudiksvall) får man in lite nödvändig rutin till en backsida som i övrigt gjort endast strax över hundra matcher i Hockeyettan.

Framåt kommer  Niklas Bunnstedt (HC Dalen), Jesper Johansson (Varberg), Martin Pärna (Värnamo) och Sonny Karlsson (Briancon) in.

För Halmstad blir det att hoppas på att spelare som Joakim Persson och Björn Hjärpe, som har producerat på nivån tidigare, kommer upp till gammal god poängmakarproduktion.

Mycket negativt från min sida. Men man ska också ha i åtanke att av J20-spelarna som kommer in från Superelit är det många som gjort det väldigt bra i den serien tidigare, kommer de in i seniorhockeyn snabbt finns det alla möjligheter för laget att placera sig bättre än där jag tippar dem. Halmstad anno säsongen 2016/2017 känns just nu i början av september väldigt mycket fågel, fisk eller mitt i mellan.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9. Halmstad HF

10. Tyringe SoSS

11. Hanhals IF

12. Varberg HK

Exit mobile version