Site icon hockeystaden.se

Så här slutar playoff 3

Södertälje SK- Kristianstads IK

Hade någon sagt inför säsongen att dessa två lag skulle mötas i playoff 3 så hade det inte varit direkt kontroversiellt. Ögonbrynshöjaren hade väl i så fall varit att Södertälje skulle missa direktplatsen till kvalserien. Kristianstad satsar alltid uppåt och har efter sin berg och dalbanesäsong nått dit många tippade dom inför.

För Södertäljes del är det ett liknande lag som Piteå dom ställs emot, Kristianstad är starka framåt. Kanske lite svagare bakåt, men skåningarna vinner när dom ska och det är ju det som räknas. Jag tror Kristianstad plockar sin hemmamatch, men har svårt att se att dom kan betvinga ett ruggigt hemmastarkt SSK i Scaniarinken om bara ”kringlorna” spelar som dom ska och inte drar på sig några onödiga utvisningar. För, liksom som mot Piteå, gäller det att inte bjuda Kristianstad på någonting.

Kommer bli en nagelbitare detta, en nagelbitare jag tror Södertälje till slut går segrande från. Kan det bli sudden i samtliga matcher? Kanske, ett drama har vi att vänta hursomhelst.

Tips: Södertälje vidare med 2-1 i matcher.

IF Troja/Ljungby- Visby/Roma HK

Smålänningarna har 17-5 i målskillnad på sina fyra playoffmatcher mot Kiruna och Hammarby och är obesegrade hittills i kvalet. Samma sak gäller för Visby/Roma som har 15-5 på sina fyra matcher mot Åker/Strängnäs och Tranås AIF.

Att Troja är framme så här långt i kvalet är väntat och definitivt ingen skräll. Att Visby/Roma är det skulle jag inte vilja beteckna som en skräll, snarare oväntat. Jag och många med mig trodde nog att resan skulle ta slut mot Tranås. Men Ö-laget motbevisade alla tyckare och tänkare och kunde manövrera ut ett spelskickligt Tranås med 4-1, 4-1.

Här tar det dock stopp för gotlänningarna tror jag. Troja känns alldeles för kompletta för att släppa till något onödigt och dom vann dessutom bägge mötena lagen emellan i Allettan.

Men det kommer bli tufft, tajt och kommer nog bli en hel del fysiskt spel i den här serien. Står Troja pall för ett sådant spel ser jag ingenting som hindrar dom från att passera vidare till kvalserien.

Tips: Troja vidare med 2-0 i matcher.

Exit mobile version