Site icon hockeystaden.se

Så här slutar playoff 1

Tranås AIF- Skövde IK

Av de sex matcher Tranås har förlorat under full tid denna säsong, så kom fyra av torskarna i avslutningen av den västra grundserien. När laget redan var klara för Allettan alltså. När matcherna gäller något vinner eller kryssar Tranås. Lagom till playoff har man dessutom varit ute och lånat in fyra skickliga spelare i Adam Bengtsson, Jimmie Jansson, Albin Torstensson och Filip Petersson, som förstärker en redan stark trupp.

Skövde har haft en tung säsong och har inte fått spelet att stämma. Efter att ha missat Allettan efter jul hankade man sig till playoff med endast en poängs marginal till trean Enköping. Får svårt att räcka till.

Tips: Tranås vidare med 2-0 i matcher.

Östersunds IK- Vännäs HC

Östersund plockade hela 32 poäng mer än Vännäs i norra grundserien och vann bägge mötena lagen emellan med 7-1. Finns ingenting som talar för att Vännäs kommer kunna göra match av detta, ett Vännäs som gjort det klart över förväntan genom att bara ta sig till playoff.

Tips: Östersund vidare med 2-0 i matcher.

Piteå HC- Lindlövens IF

PHC krutade in 53 mål under Allettans 14 omgångar, flest av alla Allettanlag. Tyvärr, för Piteås del, släppte man till lite för mycket bakåt för att på allvar kunna blanda sig i toppstriden. Med poängspelare som David Lindquist och Tomas Wallgren i spetsen ska inte Piteå behöva gå mållösa från mötet mot ett defensivt skickligt Lindlöven.

Lindlöven har som sagt en bra defensiv. Mycket av det beror på att laget släpper in få mål i boxplay, endast 14 mål har man släppt till i den spelformen under hela säsongen. Längst bak mellan stolparna regerar Mattias Pettersson som vann målvaktsligan både i västra grundserien och vårserien, detta med en imponerande räddningsprocent.

Sylvass offensiv mot finstämd defensiv alltså. Jag tror ändå Piteås offensiva tyngd fäller avgörandet här. Men absolut varning för Lindlöven.

Tips: Piteå vidare med 2-1 i matcher.

Kiruna IF- Örnsköldsvik HF

I slutspelsmatcher blir ”special teams” avgörande och i den grenen har Kiruna verkligen inte rosat marknaden under Allettan. 10,34% i powerplay och 72,55 i boxplay är inga siffror man skrämmer barn med.

För Örnsköldsvik ser siffrorna i numerärt över- och underläge bättre ut och man är också inne i en positiv trend efter att ha vunnit norra vårserien i överlägsen stil.Trots detta tror jag, till slut att Kirunas skicklighet och hemmastyrka väger över.

Tips: Kiruna vidare med 2-1 i matcher.

Södertälje SK- Halmstad HF

En matchserie jag redan avhandlat här. Självklart gäller ”kringlorna” som storfavoriter här, men jag har en magkänsla och tippar helt utan logik (skrällar har ju sällan någon sådan) att Halmstad tar detta. Men ska det bli så, att Halmstad ska skrälla, då tror jag det måste ske i raka matcher. Vinner SSK en match, ser jag inget som hindrar dom från att ta en andra. Men förlorar dom första matchen nere i Halmstad, vad händer då? SSK har som förening ingen uttalad målsättning att gå upp till HA redan i år, men den målsättningen har övriga hockeysverige på laget, vare sig dom vill eller inte. Det är klart att Södertäljespelarna känner av förväntningarna som finns på klubben. Nu är det upp till dom att hantera pressen.

Tips: Halmstad vidare med 2-0 i matcher.

Troja/Ljungby- Hammarby IF

Två klassiker som möts. Troja har förstärkt med Tor Immo och Ricard Blidstrand inför playoff, dessutom har man säkrat upp på målvaktssidan.

Hammarby borde vara relativt nöjda med att ha gått till playoff och jag kan inte se att dom kommer störa Troja på något sätt.

Tips: Troja/Ljungby vidare med 2-0 i matcher.

Huddinge IK- Kristianstads IK

Plantskolan inledde södra Allettan mycket bra men kroknade sen lite mot slutet och avslutade med tre raka förluster. Har bensinen tagit slut?

För Kristianstad är det snarare tvärtom. Efter missad Alletta inledde man vårserien svajigt, men efter att man kommit igång har laget endast en förlust på full tid under de avslutande sju omgångarna. Vinner ofta med uddamålet vilket är en styrka.

Tips: Kristianstad vidare med 2-0 i matcher.

Visby/Roma HK- Åker/Strängnäs HC

Ö-laget lade beslag på södra Allettans sista playoffplats genom att imponerande slå SSK hemma med 3-2. Var 15 poäng före ÅSHC i den östra grundserien och det är också så stor skillnaden är mellan lagen enligt mig.

Tips: Visby/Roma HK vidare med 2-0 i matcher.

Exit mobile version