Site icon hockeystaden.se

Hanhals bara kör

Egentligen skulle detta inlägg fått rubriken ”Vi som vill upp”, men jag ansåg att det var lönlöst för mig att spekulera redan nu i vilka, bland alla, lag från Hockeytvåan som fram ´mot vårkanten kan tänkas ta klivet upp i ettan.

Istället väljer jag att fokusera på laget som imponerar mest i tvåan så här långt, nämligen Hanhals IF.

Jag finner det rätt märkligt att… Nej, jag finner det mycket märkligt att Göteborg endast har ett lag på seniornivå som spelar elithockey, Frölunda. Efter Frölunda finns ingenting om man ser till rikets tre främsta divisioner.

Men nu kanske en förändring kan vara på G då Hanhals tokdominerar ligan under Hockeyettan och kan ta vid efter Kungälvs IK, som rasade ur ettan 2013, som Göteborgs andralag.

Efter elva omgångar av Hockeytvåan Södra A har laget elva raka trepoängare och en målskillnad på 50-16. Utifrån sett så verkar gänget vara en riktig lagmaskin som bara gnuggar på. En titt på poängligan ger vid handen att laget inte lever på enstaka stjärnor, utan det är rätt jämnt fördelat med produktionen.

Fredrik Johansson och Emanuel Åström har flest poäng så här långt, 14 pinnar på elva spelade matcher, det säger ju en del om jämnheten i truppen. Gamle Nybrospelaren, Andreas Elofsson skuggar förövrigt de bägge herrarna på sina tolv poäng. Sen följer ett gäng spelare som har i fallande skala: 11, 11, 10, 9, 8, 7, 7, 6, 6, 4, 4, 4 och så vidare. Notera gärna att två av fyrpoängarna (Jesper Bidergård och Emil Askerdal) endast har spelat åtta matcher och snittar därmed en halv poäng per match från sina backplatser.

Västkustslagets mål vaktas av Calle Josefsson och Jonathan Lundin- Everlund som delar broderligt på uppgiften. Bägge visar också upp kanonsiffror gällande räddningsprocent, där den sist nämnde ståtar med 95,30.

Noteras bör också att nästan hela truppen består av killar som har Göteborgslag som moderklubb. Det borde innebära att grabbarna känner varandra väl och att det ”tjötas gött” i omklädningsrummet.

Hanhals lär vinna Hockeytvåan Södra A, efter jul väntar Alltvåan och där borde man placera sig topp två, så bra verkar man vara. Förra säsongen spelade laget kvalserien upp till den södra Hockeyettan, men var aldrig i närheten av att ens vara nära att ta klivet upp. Då. Är laget moget för uppgiften nu?

Kommer bli spännande att följa detta Hanhals i vinter.

Exit mobile version