Site icon hockeystaden.se

Här är målvakterna som vinner mer än de förlorar

Räddningsprocent och insläppta mål per match i all ära. Till syvende och sist handlar det för målvakterna om att vinna sina matcher. Nedan tar vi en titt på vilka av målvakterna i Hockeyettan som lyckas bäst i den grenen.

För att en målvakt ska tilldelas en seger eller en förlust måste denne ha varit på isen när det matchavgörande målet gjorts. Om exempelvis målvakt A tvingas kliva av efter en minuts spel efter en skada när hans lag precis tagit ledningen så är det ända denne som tilldelas segern om 1 – 0 skulle stå sig. Oavsett om målvakt B gör 57 monsterräddningar eller inte. Dock antecknas båda målvakterna i statistiken för antalet matcher.

Den ovan beskrivna detaljen gör att ni på nedan lista kommer märka att antalet matcher i de flesta fall inte går ihop med den totala summan av vinster och förluster.

Jag drog min gräns vid att en målvakt måste ha noterats för minst 40 matcher för att komma med i denna statistik. 42 målvakter som i skrivandets stund har kontrakt med en klubb i ettan har nått upp till den gränsen. Hälften av dessa, 21 stycken, har minst 50 procent segrar.

Jag vill absolut inte ta bort något från toppkvartettens instas här, men en stor del av svaret till att de ligger där de ligger beror såklart på att de i de allra flesta fall spelat för klubbar som varit framgångsrika där och då. En bra målvakt gör sannerligen ett lag bättre, men ett bra lag skadar ju såklart inte heller för en målvakt.

Andreas Bosson, Linus Ryttar, Wictor Ragnewall och Tobias Sandberg tillhör toppskiktet av ligans målisar, och det är såklart inte heller konstigt att de kan ståta med den statistik de gör.

På sjunde plats återfinns Victor Eriksson, som bland de andra namnen är lite av en doldis. 24-åringen har haft lite problem med skador, men gjorde det riktigt bra i Borlänge när han väl spelade. Gjorde det även mycket bra under sin första säsong i Strömsbro.

Emil Cederlund har krigat på i Mörrum och Kallinge/Ronneby de senaste säsongerna. Utöver succén med Allettan med Mörrum för tre år sedan så har det mest blivit bottenstrider för de här gängen. Men Cederlund har avgått på plus gällande segrar samtliga de tre fulla säsonger han gjort i Hockeyettan.

Anton Hjalmarsson hade för några år sedan en otacksam roll i Troja som backup till Wictor Ragnewall. Men avgick ändå med ett 4-4-resultat från sina matcher den säsongen. De två åren i Kalix har gett honom fler segrar än förluster.

Exit mobile version