Site icon hockeystaden.se

Skoglund: Blir de säsongens joker?

Forshaga seglar alltmer fram som en potentiell joker i den västra serien. Med adderingen av Linus Skager så är det faktiskt realistiskt att tro att de skulle kunna vara med och fajtas om en plats i allettan.

First things first. Jag är ju inte dum i huvudet på det viset att jag på något sätt lyfter fram Linus Skager som Forshagas frälsare och kung. Hockeyettan är en alldeles för bra liga för att en spelare ska kunna göra ett helt lag. Jag är också närmast helt övertygad om att Skager har en klausul i kontraktet som gör att han få lämna närsomhelst för ”en bättre klubb”, lex Wings.

Men även innan Skager kritade på för Forshaga så tyckte jag mig se en potentiell joker i Värmlandsgänget. Vi kan ju börja med rekryteringen av den nye huvudtränaren Thomas Engman. En smart tränare som vet vad han pysslar med och som kommer kunna sätta en tydlig idé i årets Forshaga.

Som ny målvakt har man värvat Andreas Bosson från Hudiksvall. 24-åringen hade en liten halvknackig säsong ifjol och fick se sig petad av Isak Johansson. Men i grund och botten är detta enligt mig en toppmålvakt i ligan och ett miljöombyte kan nog göra susen för den fortsatta karriären.

Bosson får kampera ihop med Gustav Griborn och summa summarum sätter den kombinationen stämpeln gediget på det här målvaktsparet.

På backsidan plockar man in superrutinerade Tobias Björklund som närmast kommer från Tingsryd i allsvenskan. Ålder och rutin gör att han kommer få fungera som en general på blålinjen.

Anton Wiklund hade en enormt fin utveckling under sin första riktiga seniorsäsong och fick spela mycket samt i avgörande lägen. Kan han spinna vidare på detta kommande säsong?

Vidare har man backar som Linus Carlsson, William Eriksson och Oscar Ramqvist som kan göra det nödvändiga jobbet. Har en del ungtuppar på backsidan som kommer behöva bevisa sig för att höja nivån på lagdelen, men grunden ser bra ut tycker jag.

Den uppmärksamme noterar säkert att backsidan har stora likheter namnmässigt med den som spelade Forshaga till negativt kval ifjol. Men med Bosson och Björklund in i leken så vill jag nog ändå påstå att försvarsblocket har fått en klar uppgradering jämfört med ifjol.

Det borde ge en och annan Forshaga-supporter skrämselhicka att de fyra främsta poängplockarna från 22/23 har lämnat. Men då ska vi ha i åtanke att hela laget stod för ett stort debacle ifjol och att Linus Tjulander, knappast känd för sin offensiva spets, vann den interna poängligan på 19 pinnar.

Så det finns gott om utrymme för andra att kliva fram och ersätta deras poäng. Linus Skager har vi redan nämnt. Filip Olsson har visat förr att han kan leverera. Så även Jakob Ringsby.

Bland de nya märks Hugo Ek Koskela och Jonathan Ström som har bidragit förr på nivån. De har även plockat in pjäser från J20-lag och division 2 och det är svårt att bedöma hur dessa kommer stå sig i Hockeyettan.

Sammantaget så ser Forshaga på förhand starkare ut än ifjol i varje lagdel. Med Engman vid rodret kommer de ha en struktur att jobba efter och kan spelarna köpa spelidén så tror jag det här laget höjer sig flera nivåer jämfört med ifjol.

Om det kommer räcka hela vägen till allettan har jag inte bestämt mig för än. Men jag tror redan nu att vi kan slå fast att det inte lär bli någon ny bottenstrid för Forshaga i år.

Exit mobile version