Site icon hockeystaden.se

De 15 bästa värvningarna från J20 Nationell

Ny säsong och nya förstaårsseniorer som ska slussas in i Hockeyettan. Nedan rankar hockeystaden.se de 15 bästa värvningarna från J20 Nationell.

15. Jesper Lehman (fw), Strömsbro

Varit något av en poängmaskin under hela sin juniorkarriär i Timrå och ifjol blev det 35 pinnar på 39 matcher. Beskrivs som en smart spelare som gärna är med i det offensiva spelet.

14. Sigge Grunditz (fw), Borlänge

Liten och kvick forward som förutom ett bra skott även besitter en bra teknik och spelsinne. Bristerna ligger det fysiska spelet och det gäller att han kan stå upp nu när det är farbröder som står på andra sidan isen istället för ungtuppar.

13. Ludvig Stridh (fw), Tyresö/Hanviken

Varit en framträdande spelare hela vägen upp genom pojk- och juniorlagen i moderklubben Djurgården. Testades även i U17-landslaget för några säsonger sedan. Fick hela fjolåret spolierat av skador, men säsongen innan dess var han en av de ledande spelarna framåt i J20-laget.

Här kan Hanviken gjort ett succéfynd.

12. Martin Skärberg (b), Tranås

En spelskicklig back som gärna sätter igång spelet snabbt. Var ifjol lagkapten för Färjestads J20-lag och testades även i SHL under några matcher.

11. Erik Hannu (b), Boden

Tillbaka i moderklubben efter en två år lång utflykt till Luleås juniororganisation. A-lagsdebuterade redan som 17-åring i Boden och gjorde då ett gott intryck.

10. Joel Nyman (fw), Sundsvall

Har det mesta i det offensiva spelet och är extremt målfarlig. Trots att det inte blev några poäng var han en frisk fläkt under sin sejour i Forshaga den förra säsongen. Testades i SHL av Färjestad ifjol och har även rutin från Grums från tidigare år i ettan.

9. Axel Eriksson (b), Skövde

Har Strömsbro som moderklubb men valde spel i Skövde efter att han gått ur junioråldern i Brynäs. Stark, rörlig och spelar uppoffrande för laget samtidigt som han är vän med pucken också.

8. Samuel Eklund (b), Sundsvall

Smart och spelskicklig back som levererade bra med poäng från blålinjen ifjol. Han gjorde det dock i ett för året väldigt svagt Färjestad och över hälften av poängen kom i fortsättningsserien där de sämst placerade lagen innan jul spelar.

Har testats i juniorlandslag och har dessutom att brås på då pappa heter Per-Erik Eklund.

Kommer ges chansen i Sundsvalls PP och tar han den kan det bli ett succégenombrott.

7. Arvid Sundin (fw), Piteå

Snabb, hård och tävlingsinriktad. Lägg därtill bra poängproduktion i juniorserien för Brynäs ifjol och att han kommer få jobba ihop med tränaren Mikael Aaro i vinter.

6. Simon Lindblom (b), Dalen

Har det mesta spel- och inställningsmässigt. Det han saknar just nu för att vara en spelare för högre nivå är styrka och närkampsspelet. Folk med insyn menar att Dalen här har gjort ett riktigt fynd och att Lindblom kan bli nästa genombrottsback i klubben.

5. Oskar Larsson (fw), Sundsvall

Återvänder till moderklubben efter utflykter i Timrås respektive Växjös juniororganisationer. En stor och stark pjäs som är utrustad med bra teknik och spelsinne.

4. Erik Fernhall (b), Vimmerby

Mora var synnerligen framgångsrika i J20 Nationell ifjol och vann hela grundserien. Fernhall var en av de ledande backarna i laget. I Vimmerby kommer han få alla möjligheter att utvecklas till ledande back även på denna nivå.

3. Karl Umegård (fw), Hudiksvall

På en sån här lista går det såklart inte blunda för hela juniorligans poängkung. Umegård kan troligtvis sätta avtryck redan från start i Hudiksvall med tanke på att han har med sig en hel del matcher i allsvenskan från ifjol i bagaget.

Dock en stilla undran: Vad är det som gör att denna målspruta gått både NHL-scouter, allsvenska klubbar och juniorlandslag förbi?

På lån från Modo.

2. Oskar Blomgren (mv), Dalen

Är förvisso ingen värvning i ordets rätta bemärkelse då han är på lån i Dalen från Malmö. Stod för en strålande säsong i J20-serien ifjol och fick även testa på landslagsspel. Finns med på listan över kandidater till JVM i vinter.

Kommer kampera ihop med Hampus Hedman och på förhand känns det som en oerhört sporrande konkurrenssituation.

1. Anton Davidsson (b), Kristianstad

Valde för två säsonger sedan att lira seniorhockey i Jonstorp och det verkar ha gjort honom gott då han dominerade Växjös blålinje under fjolårssäsongen. Gjorde ett gott intryck i Mörrum ifjol de matcher han var där på lån.

Skrev faktiskt på för Kristianstad när de fortfarande hade allsvensk status och valde att följa med dem ner till Hockeyettan. Lär få chansen som en av de ledande backarna från start.

Exit mobile version