Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Division 2-succéerna

Steget mellan division 2 och Hockeyettan är förmodligen det största steget vi har inom svensk hockey. Men i år tycker jag att det är ovanligt många som hanterat det ovanligt bra och häpnadsväckande snabbt.

Jag kan ha fel i mitt påstående, men jag tycker att man har höga förhoppningar på värvningar från division 2 till Hockeyettan, men som sedan allt som oftast inte slår så väl ut. Undantag finns såklart genom historien.

Men i år tycker jag att det ser annorlunda ut på sina håll. Många av de spelarna som ifjol spelade i fjärdedivisionen har gjort det förvånansvärt bra. Att spelare som Borås Eriksson-trio plus ryss-duo gör det bra förvånar ju såklart ingen. Samtliga har rigid erfarenhet från betydligt högre nivå sedan innan.

Men det är de här lite mindre namnkunniga spelarna jag far efter och nedan presenterar jag ett gäng med ringa erfarenhet från spel i Hockeyettan eller högre som jag tycker ha gjort det riktigt bra under säsongsinledningen.

Emil Jansson (mv), Enköping

21-åringen har tidigare gjort 14 matcher för Malung i Hockeyettan. Efter en säsong för samma klubb i division 2 återkom han till tredjeligan och Enköping inför den här säsongen.

Man kan knappast påstå att det har gått briljant för Enköping under säsongsupptakten, men Jansson har varit bra i mål och leder just nu målvaktsligan i den östra serien. Över 94 i räddningsprocent på de sex matcher han stått. Har även hunnit med att vara utlånad till allsvenska Västerås under en match där han satt på bänken.

Lucas Rheyneuclaudes (mv), Tyresö/Hanviken

Före detta juniorlandslagskeeper som ifjol tog klivet ner till Nacka i tvåan där han gjorde det riktigt bra. Den fina formen ser ut att fortsätta i Hanviken där han just nu är 92-procentig på fem matcher.

Viktor Nilsson Westlund (b), Tranås

22-åringen har tillhört första backpar hela säsongen och har hittills gjort det väldigt bra i Tranås. Kommer närmast från Munkfors, men var inlånad tre matcher till TAIF redan ifjol.

Meirs Moore (b), Tyringe

Trots att Tyringe förlorat det mesta under inledningen så har Skeeters grabb ändå gjort det helt okej och bara gått minus i plus/minus-statistiken vid två tillfällen. Är faktiskt den som leder plus/minus internt i Tyringe just nu.

Isak Wallén (b), Köping

Ska man vara petnoga så kommer han direkt från Färjestads juniorverksamhet, men den unge backen gjorde faktiskt tolv matcher för Hedemora ifjol och då är han kvalificerad för den här listan.

Poängbäste back hittills i Köping.

Josh Laframboise (fw), Skövde

Kanadensaren smällde in hela 97 pinnar i fjolårets grundserie för Åmål. Att han kan göra poäng tvivlade nog ingen på när han tog steget till Skövde. Men åtta poäng på nio matcher är fullt godkänt och när han väl anpassat sig ännu mer till den högre nivån så kan det nog rassla fler gånger i motståndarnäten.

Abbe Broberg (fw), Strömsbro

Pryglade in poäng för Valbo ifjol och har börjat bra i Strömsbro också där det hittills blivit två mål och tre assists på de nio första matcherna.

Emil Ekholm (fw), Troja

Redan ifjol i Tyringe i division 2 nåddes undertecknad av att detta var en spelare att hålla ögonen på. Under inledningen så han har knappast gjort någon i Ljungby besviken. Med sina fem mål leder han den interna skytteligan och ligger tvåa i interna poängligan.

Colton Kalezic (fw), Dalen

Gjorde duktigt med poäng för HA74 ifjol och fortsätter på den inslagna banan i Hockeyettan. Åtta poäng på nio matcher har det hittills blivit.

Exit mobile version