Site icon hockeystaden.se

Gjorde drömmål i collegeligan – kan hamna i Hockeyettan

Foto: Skärmdump från Youtube

Han gjorde ett riktigt delikatessmål i USA säsongen som gick. Efter sex säsonger på andra sidan Atlanten är Hampus Eriksson nu på väg tillbaka till Sverige – och kan hamna i Hockeyettan.
— Det är ett av spåren om ett allsvenskt kontrakt skulle utebli, säger hans agent Johan Mörk.

Hampus Eriksson har Valbo som moderklubb och under juniortiden i Brynäs fick han göra två SHL-framträdanden med Gävleklubben. Men de sex senaste säsongerna har han spenderat i Nordamerika, varav de fem senaste i collegeligan NCAA.

På dessa fem år har det blivit 89 (25+64) poäng på 172 matcher. Tidigare i år stod han för ett riktigt highlightmål för sitt Northern Michigan. Ett mål ni kan beskåda längst ner i artikeln.

Enligt uppgifter till hockeystaden.se är nu 25-åringen på väg tillbaka till Sverige. Hans agent Johan Mörk förnekar inte att Hockeyettan är ett av spåren.
— Hockeyettan kan eventuellt vara ett av spåren om ett allsvenskt kontrakt skulle utebli. Men det vore konstigt om inte någon allsvensk sportchef plockar upp Hampus, en aggressiv och målfarlig tvåvägscenter som är en karaktär varje gång han ställer ett par skridskor på en hockeyis.

Exit mobile version