Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Fem doldisvärvningar som kan bli succéer

Varje år ser vi dem, de där värvningarna som inte ger de stora rubrikerna, men som sedan utvecklas till succéspelare. Nedan får ni fem tänkbara kandidater på just sådana säsongen 22/23.

Martin von Schoultz (mv), Mörrum

Hade ett helt godkänt första år i Karlskrona som lovade mer. Men när de till den gångna säsongen värvade stjärnan Mika Järvinen så fick 21-åringen stå åt sidan och totalt blev det bara sex matcher i Hockeyettan under säsongen 21/22.

Potentialen finns onekligen hos Växjö-produkten som under juniortiden sågs som en stor talang. Jag gissar att von Schoultz varit noggrann i sin research efter ny klubb, han vill knappast hamna i samma sits som i KHK igen, och nog lär han få chansen från start att lägga rabarber på förstaspaden i Mörrum.

Filip Forsmark (b), Tranås

När J20-serien stängdes i förtid på grund av Corona säsongen 20/21 så ledde han backarnas poängliga överlägset med 21 poäng på 16 matcher. Beskrivs som en pucksäker tvåvägsback.

Med rätt förtroende så kommer Forsmark bli en viktig bricka i Tranås speluppbyggnad och offensiva spel.

Anton Johannesson (b), Dalen

Inför NHL-draften 2020 så nämndes faktiskt den här killen i samma andetag som Emil Andrae, ni vet han som vann Guldgallret som allsvenskan bäste junior den här säsongen.

Till slut draftades Johannesson av Winnipeg Jets som 133:e spelare totalt men sedan följde en tung period med en skada som den talangfulle Nittorps-produkten borta från spel hela säsongen 20/21.

Efter att ha spelat sitt sista juniorår i HV71 ska han nu ta det första steget ut i seniorvärlden och det vet alla som följer Hockeyettan att det inte bara är att kliva in i serien och dominera som förstaårssenior. Men här finns det potential och jag hörde i vintras från en som sett HV71:s J20 att Johannesson borde få en tröja i a-laget till kommande säsong om HV skulle spelat allsvenskt då.

Oscar Nilsson (fw), Piteå

Precis som i fallet Johannesson så ska man ha klart för sig att det inte bara är att kliva in i Hockeyettan och dominera som förstaårssenior. Men här pratar vi ändå om fyran i den totala poängligan av J20 Nationell. 59 (12+47) på 46 matcher blev det.

Gjorde 15 matcher för Lejon under Coronasäsongen och gjorde då 13 (2+11) poäng, om än i den svaga vårserien, men det är ett bevis för att han kan leverera bland seniorer.

Hans framgång kommande säsong beror nog lite på hur den offensiva hierarkin i Piteå kommer formeras. Men potential finns onekligen för den här herren att kliva in och sätta avtryck.

Emil Ekholm (fw), Troja

Det sägs att 21-åringen kan bjuda på det där lilla extra mellan varven och att han är en sevärd spelare. Spelade elva matcher för Troja den säsongen de tog klivet upp till allsvenskan, men fick då hålla till i en rätt undanskymd roll.

Gjorde det bra i Tyringe i division 2 ifjol och var en väldigt bidragande orsak till att deras sejour i tvåan bara blev ettårig.

Ska vara en vass målskytt och får han bara förtroende i Troja och inte göms undan i en fjärdekedja, så kan detta bli en trevlig nygammal bekantskap för Troja-publiken.

Man ska veta att det är en stor skillnad mellan tvåan och ettan, men ibland lyckas spelare ta klivet och omgående göra succé. Ett exempel är ju Jesper Emanuelsson som gjorde samma resa i just Troja för två säsonger sedan när han hämtades in från Mölndal.

Exit mobile version