Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Så slutar semifinalerna

Under söndagen avgjordes valet till semifinalerna i Hockeyettans slutspel. På förhand sex rätt ovissa matchserier som hockeystaden.se här nedan försöker bena ut.

Hudiksvall – Surahammar

Inbördes möten 21/22:

5 december: Hudiksvall – Surahammar 1 – 2
12 januari: Surahammar – Hudiksvall 3 – 5
1 februari: Hudiksvall – Surahammar 4 – 0

Hudiksvall är en maskin i år och har bara förlorat sex av 45 matcher på ordinarie tid. Surahammar är säsongens stora skräll och kunde manövrera ut Huddinge i kvarten tack vare sin offensiv. Man kommer nog försöka blixtra mot Hudik också. Men Dennis Halls maskin kommer stoppa de flesta försök.

Surahammars chans ligger i match ett om Hudiksvall är lite ringrostiga på grund av längre vila.

Tips: 2 – 0 i matcher till Hudiksvall.

Nybro – Borlänge

Inbördes möten 21/22:

Har inte mött varandra.

Borlänge gjorde det bra som slog ut Visby och kan hur det än går i semifinalen kvittera ut ett säsongskvitto med stämpeln godkänt. Nybro däremot har gått och väntat hela säsongen på de här matcherna och tränaren Mikael Tisell kommer se till att smålänningarna är minutiöst förberedda.

Nybro har en imponerande bredd i sin trupp som Borlänge inte kan matcha.

Tips: 2 – 0 i matcher till Nybro.

Östersund – Kalix

Inbördes möten 21/22:

17 oktober: Kalix – Östersund 5 – 4
24 oktober: Östersund – Kalix 5 – 3
28 december: Kalix – Östersund 3 – 4 fl
6 januari: Östersund – Kalix 3 – 0
5 mars: Kalix – Östersund 1 – 4

Kalix har stor kvalité i sin trupp och slog ut Piteå relativt enkelt i kvartsfinalen. Men Östersund är något helt annat att bita i och nu när Kjell-Åke Anderssons manskap dessutom har fått fart på sin offensiv så kommer Kalix få svårt att stå emot över tre matcher.

Kalix chans ligger i match ett på hemmaplan samt att Östersund aldrig har klarat det sista steget innan kvalserien. Men jag tror ändå att det är dags nu. I år har de ett alldeles för bra lag för att bomma.

Tips: 2 – 1 i matcher till Östersund.

Kalmar – Halmstad

Inbördes möten 21/22:

10 oktober: Halmstad – Kalmar 0 – 3
7 november: Kalmar – Halmstad 7 – 0

Kalmar har nollat Halmstad två gånger om den här säsongen. Men det var i höstas och Halmstad är ett annat lag nu med ett större självförtroende. På tal om självförtroende så är det även något Kalmar har med tio raka segrar i ryggen.

Å andra sidan har Kalmar vänt sitt playoff-spöke nu till två raka segrar i slutspelsserier. Kalmar har faktiskt aldrig vunnit någon slutspelsserie på nivån Hockeyettan.

Men det är något speciellt med årets Kalmar och jag tror att de stoppar Halmstads framfart här.

Tips: 2 – 0 i matcher till Kalmar.

Boden – Dalen

Inbördes möten 21/22:

Har inte mött varandra.

Jag var på plats och såg Dalens hemmamatch mot Strömsbro i kvartsfinalen och imponerades storligen av Norrahammars-gängets första tio minuter. De resterande 50 imponerade inte speciellt mycket på mig. Men oavsett vad så gjorde de det som krävdes och är viktigast: Nämligen avancera i slutspelet.

Boden har blandat och gett under säsongen, men kommit igång rejält på slutet och avslutade Allettan på ett bra sätt samtidigt som de slog ut Wings med 2 – 0 i matcher i kvartsfinalen.

Det här kommer bli jämnt skägg. Men jag tror faktiskt Dalen med bröderna Thörnberg i spetsen kan rubba Boden. Allting hänger på hemmamatchen i Smedjehov.

Tips: 2 – 1 i matcher till Dalen.

Väsby – Vimmerby

Inbördes möten 21/22:

28 december: Vimmerby – Väsby 0 – 2
30 december: Väsby – Vimmerby 4 – 3
23 februari: Vimmerby – Väsby 3 – 0

Vimmerby är ett skickligt slutspelslag, men Väsby har å andra sidan ett mycket bättre lag på papperet. Väsby har stundtals uppträtt nonchalant och rent av slarvigt under säsongen, men ändå är man så här långt framme. Det är en styrka.

Vimmerby å sin sida slog ut favoriten Karlskrona i kvarten. Men jag tror att smålänningarna sin vana trogen kommer stupa i det sista steget innan kvalserien. Väsbys mer skickliga spelare och större bredd kommer bli avgörande här.

Tips: 2 – 1 i matcher till Väsby.

Till kvalserien:

Hudiksvall
Nybro
Östersund
Kalmar
Dalen
Väsby

Exit mobile version