Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Allsvenska bottengängen som skulle färga mest i Hockeyettan

Än är det långt kvar på säsongen. Men redan nu går det att identifiera potentiella kvallag neråt i Hockeyallsvenskan. Ett av dem kommer hamna i Hockeyettan säsongen 22/23 – vilka skulle sätta mest färg på ligan?

Fem lag är just nu i allra hösta grad involverade i Hockeyallsvenskans bottenstrid. Som ni vet så möts lag 13 och 14 i en playout-serie framåt vårkanten och förloraren där kommer till hösten 2022 ställa upp för spel i Hockeyettan.

Vita Hästen, Almtuna, Tingsryd, Södertälje och Troja ligger skrynkligast till och som ni märker så är det tunga varumärken bland en del av dessa. Vilket gäng skulle sätta mest färg på Hockeyettan då? Nedan graderar hockeystaden.se de fem med hjälp av en femgradig plusskala. Men vi börjar med ett minus.

5. Almtuna –

Skulle det bli Almtuna så skulle det knappast slås frivolter av de som styr ligan. Uppsala-gänget engagerar helt enkelt inte, förutom möjligtvis hos de närmast sörjande.

Lär med största sannolikhet hamna i den östra serien och kommer inte höja temperaturen ens där.

4. Troja ++

Sorry alla trojaner, men det börjar bli en normalitet att Troja-Ljungby håller till i Hockeyettan numera. Det skulle inte öka omgivningens intresse nämnvärt om de återkommer till Hockeyettan nästa säsong.

Troja må engagera i Ljungby och oss nostalgiska kalenderbitare som minns storhetstiden på 90-talet, då när de flera säsonger var ytterst nära elitserien ett flertal gånger. Men i övrigt så kommer nog en återkomst för dem passera med en axelryckning.

Dock lär de omgående kunna sätta ihop ett bra gäng och kunna vara med och utmana mot toppen av Hockeyettan direkt.

3. Tingsryd ++++

Jag tvekade länge och väl mellan tre och fyra plus, men tillslut blev det fyra. Mycket beroende på minnet från förra gången det begav sig i Hockeyettan för TAIF. Då var det drag och mycket folk på matcherna i härliga Nelson Garden. Jag tror det skulle kunna bli något liknande igen, speciellt om både KHK och Nybro spelar kvar i ligan nästa säsong och fortsätter satsa.

Snacka om stekheta rivalmöten i den södra serien.

2. Vita Hästen ++++

Någonstans känner jag att Norrköpings-gänget har kört fast på nivån (Hockeyallsvenskan) och kanske till och med skulle må bra av en omstart i Hockeyettan? För känslan är att klubben inte är särskilt välmående just nu.

En degradering skulle förmodligen tvinga klubben till ett rejält omtag och det finns fans som brinner för klubben som troligtvis skulle tvinga fram ett sådant omtag. Jag tror mycket väl att hästarna skulle kunna mobilisera för en snabb återkomst om man får näringslivet i storstaden med sig.

Lär väl hamna i den västra serien och skulle omgående kunna ta upp kampen med Mariestad som herre på täppan där.

För att inte tala om nöjet att få höra den här sköna dängan eka ut ur webbsändningarna så fort hemmalaget gör mål i Himmelstalundshallen.

1. Södertälje +++++

Förra gången det begav sig, 2015, så mobiliserade klubben tillsammans med fansen och resultatet blev att sejouren i ettan bara blev ettårig. Om SSK åker ur i år, kommer det bli likadant då? Jag är faktiskt inte helt säker på det om jag ska vara helt ärlig.

Kommer folk orka en gång till?

Nog kommer man försöka, men Hockeyettan har blivit starkare sen senaste det begav och det har även den östra serien blivit med Väsby och Hudiksvall längst fram som väl lär fortsätta satsa mot allsvenskan. Bakom finns gäng som Visby och Hanviken. Sen är ju frågan om inte Huddinge skulle kunna få en boost av ett finbesök söderifrån.

Storklubbsauran finns runt SSK och bara deras historik av framgång gör att de fem plussen delas ut. Oavsett vilket gäng de än skulle ställa på isen så klubbmärket vara som ett rött skynke för motståndarna som kommer göra “säsongens match” så fort Södertälje står på andra sidan.

Exit mobile version