Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Trion som gör hälften av lagets mål

Alla tränare vill ha spelare som går i bräschen och leder sitt lag kväll efter kvällen. I Norrahammar strax utanför Jönköping kan man utan överdrift påstå att tränaren Pelle Gustafsson hittat sina “go-to-men”.

53 procent. 51 procent. De lärde brukar tvista om det är störst fördel att ha en “leading line” med spelare som kväll efter kväll kliver fram och avgör matcher. Eller om det är mer fördelaktigt att ha en bredare spridning av poänggörandet i truppen. Där vem som helst kan dyka upp som gubben i lådan och snuva motståndarna på poäng.

I HC Dalen finns förstakedjan med Jesper Thörnberg – Adam Hirsch – Martin Thörnberg. Procenten ni ser i början står för den del av lagets totala målskörd trion stått för. Hittills i allettan har de gjort 18 av 34 (53 procent) mål och totalt över hela säsongen har de stått för 41 av 80 (51 procent) mål.

Då ska vi även komma ihåg att trion inte spelade ihop från start av säsongen. Det var först i mitten av grundserien som de spelade ihop alla tre första gången. Då snickrade de ihop sex poäng totalt och sedan dess har de lirat ihop när alla tre varit tillgängliga.

Ironiskt nog så skriver jag om dem först ikväll, efter den match där det “bara” blev en poäng från kedjan. Men istället klev killar som Emil Larsson och Sebastian Ehrenflod fram och gjorde målen.

Det är det som är lite roligt med Dalen den här säsongen. Bröderna Thörnberg och Hirsch har för det mesta smattrat in poäng framåt, men när de inte har levererat så är det mer eller mindre alltid någon annan som kliver fram och solar sig i rampljuset.

Hugo Rostedt är en sådan till exempel. Inför säsongen en gnuggare i fjärdekedjan, men redan i uppe i sju mål och lagets fjärde bäste målskytt efter den ovan nämnda topptrion. På hela säsongen ifjol gjorde han tre mål.

Dalen har överraskat på mig i allettan. Jag tippade dem på de två sista platserna, i dagsläget ligger de trea. Frågan är bara hur länge de orkar. Truppen är skadeskjuten och det har även varit sjukdomar.

Exit mobile version