Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Importerna som färgat mest i säsongsinledningen

En stor mängd importer förgyller vår tredjeliga denna säsong. Hockeystaden.se har kikat närmare på tio importspelare som utmärkt sig lite extra under säsongsinledningen.

10. Miro Lehtimäki (fw), Visby

Visby har blandat och gett under inledningen av säsongen men Miro har levererat fem mål på lika många matcher och är en viktig kugge i lagets ledande kedja tillsammans med Anton Johansson och Ville Heikkinen.

9. Alex Levänen (fw), Nyköping

Kom till Nyköping i slutet av fjolårssäsongen och klubbledningen gillade vad de såg från den smarte centern. I hårt skadedrabbat Nyköping blir han än mer viktigare och står just nu noterad för sju assists på sex matcher. Har bidragit med målgivande passningar i varje match NSK spelat under säsongsinledningen.

8. Eric Israel (b), Kalmar

Hade liksom hela laget en tuff start på säsongen. Men på senare tid har laget och Israel varit glödheta. Amerikanen är en viktig bricka i KHC:s powerplay och har växt fram som lagets försteback.

7. Ace Cowans (fw), Kalix

Snacka om att amerikanen blivit en hit för Kalix med sina nio pinnar i inledningen. Det ska sägas att fyra av poängen kom i utskåpningen mot Sundsvall, men har utöver det bidragit med poäng i varje match och är en stor bidragande anledning till Kalix flygande start.

6. Caleb Eefting (b), Mörrum

Den spelskicklige backen snittar en poäng per match för sitt Mörrum och får stort förtroende i avgörande lägen. Här kan ett stort genombrott vara på gång.

5. Ville Heikkinen (fw), Visby

Gjorde succé när han kom ifjol och efter att på försäsongen fått nobben av Saipa i den finska högstaligan återvände han till ön och har fortsatt på samma spår. Nio poäng hittills.

4. Joonas Alanne (fw), Mariestad

Kom in under fjolåret och var en stor bidragande anledning till att laget tog sig hela vägen till kvalserien. 30-åringenhar fortsatt på samma spår i år och snittar över en poäng per match. Anmärkningsvärt är att han ännu inte varit inne på ett baklängesmål i spel med lika numerär.

3. Mika Järvinen (mv), Karlskrona

Värvades som en stjärnmålvakt och har verkligen levererat som en stjärnmålvakt. Två segrar och förluster och de sistnämnda har knappast berott på att Järvinen har sviktat. Här har KHK hittat en matchvinnare.

2. Rihards Marenis (fw), Kiruna IF

Nybro var och ryckte i letten precis innan säsongsstart, men Kiruna vägrade gå med på en affär. Intresset från syd verkar har tänt VM-spelaren som har dyngat in åtta mål på de fem första matcherna. Låt vara att fyra kom i en och samma match, men har bara gått mållös från isen vid ett enda tillfälle i höst.

1. John Henrion (fw), Mörrum

Värvningen slog ner som en bomb i våras när den för nivån synnerligen rutinerade amerikanen presenterades. 8+3 har det blivit i säsongsupptakten för amerikanen. Mörrum går som tåget och 30-åringen har redan gjort tre matchavgörande mål för sin nya klubb.

Mika Järvinen (mv), Karlskrona

Exit mobile version