Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: De snälla pojkarnas tid i HV71 är förbi

Under måndagskvöllen presenterade HV71 den finske forwarden Tommi Huhtala och utöver att han är en skicklig hockeyspelare kan man lugnt säga att han kommer bli en pusselbit som passar perfekt in i HV71 anno 21/22.

HV71 har redan från start insett att Hockeyallsvenskan inte är en liga man surfar sig igenom. Oavsett vilket lag man än har på papperet. Tre matcher har gett tre segrar, men det är inte någon Tiki-taka-hockey som skördat framgångar, utan det är det hårda jobbet som fått sitta i förarsätet. Samt tjurigheten och hårdheten.

För visst får man känslan av årets HV71 att mentaliteten efter de tre inledande segrarna varit i stil med “Okej, vi vann – vem har vi i nästa match?”

Det verkar finnas en beslutsamhet och revanschlusta i gruppen att “ingen jävel ska komma och sätta sig på oss” och det tycker jag även man märker på isen. Det verkar vara en grupp som står upp för varandra om motståndarna agerar hårdhänt. En glöd jag inte sett i laget på flera år.

Måns Lindbäck, Nichlas Torp och bröderna Davidsson är spelare jag i första hand tänker på som tuffat till HV71 jämfört med ifjol. Nu adderar Johan Hult finländaren Tommi Huhtala till detta.
— En rivig och hårt jobbande forward som är oerhört jobbig för motståndaren. Tommi har en fin skridskoåkning, är skicklig på att använda sin fysik på ett bra sätt och en naturlig ledare i de lag han tidigare varit i, sa Johan Hult i pressmeddelandet som kablades ut från HV71 under måndagskvällen.

När man läser runt om Huhtala på nätet så får man lite känslan att det här kan bli en ny publikfavorit i Husqvarna Garden. Jag fick dessutom detta svar på Twitter på min notering av finländaren var klar.

En spelare som är som bäst i slutspel alltså. En spelare som är rimlig att jämföra med HV71:s ärkesvin. Det kan bli en rolig vår i Jönköping.

Och. Vi kan konstatera att de snälla pojkarnas tid i HV71 är förbi.

Men det är inte bara Huhtalas attityd på isen som kommer bli nyttig för HV71. Han har även producerat helt okej med poäng under sina år i KHL, finska Liiga och i Tyskland. Så utöver att vara en jobbig jäkel fysiskt så kommer han nog låta klubban tala också.

Exit mobile version