Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Så slutar västra Hockeyettan

I veckan drar Hockeyettan igång och det har blivit dags att tippa serierna. I denna tredje del är det den västra serien som granskas.

1. Mariestad

Stod inför en ombyggnation ifjol och det ledde hela vägen till kvalserien. I år har man fortsatt bygga på det och BoIS har ett lag som ser riktigt smaskigt ut. En av ettans vassaste målvaktssidor har en ännu vassare backsida framför sig. Anfallsmässigt ser det också spännande ut.

Inget lag kommer kunna hota Skaraborgarna om förstaplatsen i den här serien. Stalltipset är också att vi här har ett kvalserielag framåt vårkanten.

2. Nyköping
3. Skövde
4. Borlänge

Nyköping har lite skador som oroar inför seriestart plus out-klausuler på några av de bärande spelarna. Men i grunden har de ett riktigt spännande lag på papperet och får de behålla alla i spel så känns andraplatsen gjuten.

Skövde ser starkare ut än ifjol, men har drabbats ett stentufft avbräck i Martin Olssons skada som kommer hålla honom borta hela säsongen. Annars har man snäppat upp backsidan en smula och på forwardssidan är det inte bara en smula, utan en hel råglimpa.

Borlänge bygger om och känns också de riktigt spännande. Framförallt framåt.

Det råder ingen tvekan om att den här trion kommer följa Mariestad till Allettan.

5. Surahammar
6. Lindlöven
7. Forshaga

KAABOOOM! Jodå, jag tror Surahammar fortsätter på den inslagna vägen från i våras och kommer lämna loserstämpeln bakom sig. Förvisso ser de på papperet svagare ut än hur de avslutade säsongen, då tänker jag såklart på att transatlanterna lämnat. Men de har kunnat värva spelare från en högre hylla jämfört med tidigare och rent allmänt är känslan att klubben är på gång.

Har de material för att nå Allettan då? Nej, på papperet har jag dem sist av ovan trio, men som sagt så känner jag av ett “flow” i klubben och det kan man komma långt på.

Lindlöven känns på förhand ungefär som ifjol. Men stort frågetecken för målvaktssidan där de just nu bara har en keeper på kontrakt. De kommer fajtas om femteplatsen, men högre än så tror jag inte de når.

Fjolårets succélag Forshaga har tappat nyckelpjäser. På papperet har de ett intressant lag, men det har de haft förut också och inte levererat. Ställer en orutinerad tränare på bänken och någonstans tror jag att FIF generellt mår bra av viss rutin och en fast hand på bänken.

8. Köping
9. Linden
10. Kumla

Köping och Linden har lag för att sprattla till i vissa matcher. Men över 18 omgångar ser jag inte hur de ska kunna hota mot övre halvan av tabellen. Kumla kommer få det oerhört tufft i år. Tvingades kvala redan ifjol och har under våren och sommaren tappat de flesta av de ledande spelarna från den truppen.

Exit mobile version