Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Så slutar östra Hockeyettan

Kommande vecka drar Hockeyettan igång och det har blivit dags att tippa serierna. I denna andra del är det den östra serien som granskas.

1. Väsby

Har trots degraderingen från allsvenskan ändå fått behålla en del kvalitet och både backsidan samt forwardssidan ser robusta ut. Likadant ska det bli spännande att se vad nye tränaren Jussi Salo kan uträtta.

Svagt frågetecken för målvaktssidan samt att det faktiskt är första gången på jag vet inte hur många år som Väsby kommer vara tok-favoriter. Hur hanterar de det?

2. Hudiksvall
3. Visby
4. Huddinge

Både Hudik och Visby ser riktigt intressanta ut och kan mönstra starka trupper. Det är möjligt att jag kommer få äta upp detta, men det skulle faktiskt inte förvåna om vi ser tre lag från öst i kvalserien till våren. Enda frågetecknet för Visby just nu är om den till Almtuna utlånade målvakten Anton Malmborg kommer åter eller ej.

Huddinge. Jag tycker de har stått och stampat länge och väl nu. Allettan och slutspel lär inte bli några problem för dem. Men inte längre än så.

5. Enköping
6. Hanviken

Om det ens blir en strid om Allettan i öst så tror jag att det kommer bli dessa lag det står mellan. Enköping flyger återigen under radarn, men har en intressant trupp som ska tillhöra övre halvan här.

Hanviken skrällde sig hela vägen till Allettan ifjol och har fått behålla det mesta av den truppen. Dessutom tycker jag att många av de värvningarna som de gjort går under kategorin “Smarta värvningar”. Spelare från bottenlag som har fått ta mycket ansvar.

Bär det inte hela vägen till Allettan för Hanviken så lär de kunna bråka om topplaceringar i vårserien.

7. Strömsbro
8. Wings
9. Vallentuna
10. Segeltorp

Strömsbro har egentligen alla förutsättningar för att lägga sig i striden om Allettan-platserna. Men i vanlig ordning är felbalanserade där krutet återigen lagts på offensiven. De kommer vinna många matcher i år bara genom att anfalla bort motståndarna, men det kommer inte räcka mot topplagen.

Wings ser lite halvintressanta ut med en del bra värvningar. Men summa summarum känner jag inte att truppen håller för övre halvan.

Samma sak med Vallentuna. Det finns en del guldkorn, men jag tror de kommer få det väldigt tufft i år. Dessutom tappade de tänkte förstemålvakten Daniel Rosengren sent.

Segeltorp har en alldeles för tunn och orutinerad trupp för att kunna undvika sistaplatsen.

Exit mobile version