Site icon hockeystaden.se

Drömmen om ett KHL-lag i Paris lever vidare

Igår valdes franskkanadensaren Luc Tardif som ny president för det internationella ishockeyförbundet. Idag berättar han att drömmen om ett KHL-lag i Paris lever vidare.

Tanken om ett KHL-lag i Paris är inte ny. Men kanske att den aktualiseras igen nu när Luc Tardif är nyvald president för IIHF.
— Idén om en KHL -klubb i Paris? Den finns fortfarande kvar, ja, sa han till ryska medier igår enligt sajten SwissHabs.
— Problemet är att den måste skjutas upp på grund av Covid.

En nyckelfaktor till att gå vidare med planerna är arenan som ligger i Bercy utanför Paris. Den är ofta uppbokad med andra evenemang än hockey och det kan vara svårt att få in ett KHL-lag i den fullspäckade kalendern.

Tanken med en KHL-klubb i Paris är att det skulle stärka fransk ishockey.
— Arenan är vår främsta angelägenhet. Jag hoppas att allt snart är i ordning, att covid försvinner och att vi kommer tillbaka till denna idé. Faktum är att vi redan arbetar med det, vi skulle vilja ha de bästa franska spelarna tillbaka i Frankrike, vi skulle bygga ett lag runt dem från våra andra professionella spelare. Det vore också bra för vårt landslag. Vi ger inte upp tanken på en KHL -klubb i Frankrike, vi kommer att återuppta arbetet med detta projekt snart, berättade han.

Frankrike kanske inte är en toppnation inom ishockey men har de senaste åren fått en del spelare som lyckats på hög nivå. Några exempel är bland andra NHL-spelarna Pierre-Édouard Bellemare och Alexandre Texier samt KHL-spelaren Stéphane Da Costa

Exit mobile version