Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Så slutar norra Hockeyettan

Nästa vecka drar Hockeyettan igång och det har blivit dags att tippa serierna. I denna första del är det den norra serien som granskas.

1. Boden
2. Östersund

Det är inget snack om att det är dessa båda klubbar som har de starkaste trupperna i norr. Båda lär också kriga om topp-positionerna i Allettan sen vad det lider och dessutom vara med i spel långt in på våren.

3. Kalix

Kalix har haft en del spelaromsättning men känns på förhand minst lika starka som ifjol. Det är saker på gång i föreningen och känslan är att hela klubben är på frammarsch. Allettan ska inte vara några problem att nå.

4. Piteå
5. Teg
6. Kiruna IF
7. Sundsvall

Piteå lever på sina spetsspelare, men levererar de så kommer Piteå bli bra. Stort frågetecken för den tunna backsidan. Teg tycker jag tagit ett steg tillbaka jämfört med ifjol och tappat en del bärande spelare, dessutom skickar de in en relativt grön tränare på bänken.

Jag är ändå rätt övertygad om att både Piteå och Teg slutligen kommer ta sig till Allettan, men Kiruna IF känns helt klart vassare än ifjol och de kommer vara med och bråka om det hela vägen in.

Fjolårsnykomlingen Sundsvall känns lite för tunna fortfarande för att ta sig till Allettan. Men får de allt att stämma så kan de bli farliga i rejset om femteplatsen.

8. Kiruna AIF
9. Vännäs
10. Örnsköldsvik

Trion kommer inte ha något med övre halvan av tabellen att göra. För tunna och orutinerade trupper för att ens ha en realistisk chans att utmana.

Exit mobile version