Site icon hockeystaden.se

LISTA: Ligans största trotjänare

År efter år, säsong efter säsong dyker de upp – trotjänarna som fansen tagit till sina hjärtan. Nedan listar hockeystaden.se de elva spelare som gjort flest matcher för sina nuvarande klubbar i Hockeyettan.

I februari 2020 släppte hockeystaden.se en lista på de 25 största trotjänarna i Hockeyettan. Ni kan läsa den här. 1,5 år senare är det noterbart att ingen av de tio främsta på den listan nu finns med på den ni kommer få ta del av nedan. Istället så är det den dåvarande elvan som seglat upp till förstaplatsen.

Statistiken är hämtad från Elite Prospects och det är det totala antalet matcher från seriespel, playoff, slutspel med mera som gäller.

10. Erik Lindström (b), Nybro 337 matcher

Det må vara preskriberat nu, men faktum är Grumsbördige Lindström startade sin Hockeyettankarriär med en säsong i Halmstad. Säsongen 11/12 bombade den offensive backen in 25 poäng för Hammers. Det var efter den säsongen han flyttade till Nybro och där har 30-åringen sedan blivit kvar. På nio säsonger har det blivit 197 poäng och han är bara nio poäng ifrån att passera legendaren Björn Johansson som klubbens poängbäste back genom tiderna.

10. Lucas Larsson (fw), Mariestad 337 matcher

Egen produkt som aldrig representerat någon annan klubb än BoIS. En allround spelare som kan användas i många olika roller i laget.

9. Magnus Isaksson (fw), Piteå 344 matcher

34-åringen är en av Hockeyettans klarast lysande stjärnor och var så sent som för två säsonger sedan utlånad till Skellefteå i SHL. Var en talang på den stora scenen i yngre år och innan han kom till Piteå 2013 hade han spelat i både SHL och Hockeyallsvenskan. Isaksson har 59 poäng upp till att bli klubbens poängbäste spelare genom tiderna.

7. Pelle Ström (b), Vimmerby 350 matcher

Egen produkt som på seniornivå aldrig spelat för någon annan klubb än Vimmerby. En ledare och pådrivare som om han kör vidare även över 22/23 kommer bli klubbens meste spelare genom tiderna.

7. Johan Frick (b), Mariestad 350 matcher

Även här hittar vi en egen produkt. Frick har aldrig spelat för någon annan förening än Mariestad och inleder i oktober sin tionde raka säsong i a-laget. En riktig lagspelare som har spelat sjätte flest matcher i klubbens historia. Med tanke på att han bara är 26 år så kanske han så småningom kan peta kultspelaren Filip Törnqvist (517 matcher) från förstaplatsen? Dit är det 168 matcher.

6. Marcus Borgh (fw), Halmstad 352 matcher

Har Varberg som moderklubb, men kom via en sejour i Hanhals till Halmstads juniorverksamhet 2009. Sedan dess har 28-åringen blivit kvar och kliver i höst in på sin elfte raka a-lagssäsong. Är mycket användbar i boxplay och står för ett hårt arbete. Gick under fjolårssäsongen förbi Henrik Reis och blev Hammers meste spelare genom tiderna.

5. Rasmus Dahlberg Karlsson (fw), Huddinge 360 matcher

Kom till Huddinge redan som junior från Djurgårdens organisation. Utöver en säsong i Visby har 28-åringen varit Huddinge trogen sedan dess. Med sina 248 poäng under åren är han klubbens nionde bästa poängplockare genom tiderna. Får han vara skadefri under säsongen så kommer han ta sig upp till att bli Huddinges fjärde meste spelare genom åren.

4. Filip Petersson (fw), Tranås 364 matcher

Har hunnit fylla 30 år och Tranås-produkten har genom åren varit på en del utflykter. Men sedan 2017 har den kloke centern varit tillbaka i Tranås och varit en ledande spelare. Fjolåret spolierades av en skada. Är klubbens åttonde främste poängplockare genom tiderna och gällande antalet spelade matcher är han nia.

3. Sebastian Magnusson (fw), KRIF 376 matcher

Växjö-produkten lyckades aldrig ta en fast plats i den då allsvenska klubben och kom till KRIF 2011 via en säsong i division 2 för Tyringe. Förutom en säsong i Kristianstad har han varit KRIF trogen sedan och spelat två kvalserier upp mot allsvenskan och en ner mot tvåan. Är med sina 263 poäng klubbens tredje främste poängplockare genom tiderna.

2. Christofer Udd (b), Surahammar 389 matcher

Veteranen har Surahammar som moderklubb men lirade juniorhockey i Västerås. Kom dock tillbaka till Surahammar 2010 och har förutom två säsonger i Linden varit moderklubben trogen sedan dess. Är klubbens sjunde meste spelare genom tiderna.

1. Andreas Nordfeldt (fw), KRIF 406 matcher

Få spelare är så synonym med en klubb som 35-åringen. Fagersta-produkten han med några säsonger i allsvenskan och i Hockeyettan innan han 2011 kom till KRIF. Sedan dess har han varit klubben trogen och är klubbens näst bäste poängplockare genom tiderna med 274 poäng. Gällande antalet spelade matcher är han den främste och den dagen Nordfeldt lägger skridskorna på hyllan skulle det förvåna oerhört om inte hans nummer pensioneras och tröjan åker upp i taket i Soft Center Arena.

Exit mobile version