Site icon hockeystaden.se

Spelade på motståndarnas match – stängs av

Under sena fredagskvällen gick Boden ut med att forwarden Robin Höglund har stängts av i en månad på grund av otillåten vadhållning. 

Domen från disciplinnämnden ska ha kommit redan den 24 juni, men det var först under fredagskvällen som Boden meddelade via sin hemsida att Robin Höglund är avstängd under oktober månad. Klubben berättar att man fick kännedom om händelsen den 16 augusti.

28-åringen, som ifjol representerade Borlänge, ska den 3 april ha lagt ett spel på mötet Boden – Kalix. Han tippade att Boden skulle leda med 3-0 efter den första perioden. Ett vad som gick in.

Enligt reglerna får man dock inte spela på matcher inom den egna serien. Något som för några veckor sedan uppmärksammades när Trojas målvakt Wictor Ragnewall stängdes av i en månads tid på grund av otillåten vadhållning. Troja-målvakten satsade även han pengar på playoff-möten mellan Boden och Kalix i våras. Det framgår dock inte såvitt hockeystaden.se erfar om Höglund och Ragnewall satsat pengar på samma match i den tre matcher långa serien.

Robin Höglund har överklagat disciplinnämndens dom med motiveringen att hans egna säsong med Borlänge var slut när vadet gjordes.

Exit mobile version