Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: 40 lag – 40 poängkungar

Det är en dryg månad kvar till seriestart. Men redan nu får ni ett tips om vilka som blir säsongen interna poängkungar i de 40 lagen.

Jag gjorde en likadan grej ifjol. Ni kan läsa den här. Jag satte 16 av 47 poängkungar. 24 procent. Men jag var riktigt nära på betydligt fler och hade en hel del andraplatser. Det var även lite otur inblandat med spelare som gick sönder. Vi ska också komma ihåg att det anslöt en del stjärnspelare under säsongen som ställde till det en aning för mitt tips.

Men nu är det upp i sadeln igen som gäller. Hälften rätt ska jag kunna få. Observera att det bara är av klubbarna presenterade spelare som finns med.

Boden. Anton Tano har definitivt kapaciteten för 40 poäng. Nu när han får sin forne parhäst Elias Edström vid sin sida igen tror jag Tano går mot en riktigt produktiv säsong.

Borlänge. Martin Janolhs ska vara det här lagets store stjärna och jag tror han motsvarar de förväntningarna. Dessutom har han en bra omgivning omkring sig, så här kan det smälla till rejält.

Enköping. Daniel Andersson har vunnit de två senaste säsongerna och lär med största sannolikhet göra det igen.

Forshaga. Nye backen Victor Berglind från Karlskoga har under karriären producerat helt okej med poäng i allsvenskan. I Forshaga lär han få extremt mycket speltid och förtroende och det kan nog ge utslag i poängbörsen.

Halmstad. Det är många om budet i Hammers. Robin Dahse är den store ledaren i den här gruppen och det kommer troligtvis avspegla sig på isen också.

Hanhals. Här är det extremt svårt att sia. Men jag säger Emil Backman här.

Dalen. En rejält genomtränad Martin Thörnberg. Finns det något annat svar?

Huddinge. Det är många om budet, men knappast någon superskräll om Björn Jonason tar hem det hela.

Hudiksvall. Christoffer Jansson vann ifjol och han får mitt tips i år också.

Sundsvall. Fjolårsnykomlingen har värvat in Anton Gustafsson från den schweiziska högstaligan. 31-åringen har gjort sig känd för sin defensiva slagsida och jag tror inte vi kommer få sett poänglavemang i vinter. Men kapaciteten bör räcka för att vinna den interna poängligan.

Kalix. Backen Johan Pettersson har väl vunnit detta ända sen månlandningen? Det lär fortsätta på samma spår kommande säsong.

Kalmar. Matias Varttinen har snittat över en poäng per match i Mestis de två senaste säsongerna. Det finns därmed fog för att tro på honom.

Karlskrona. Efter en mellansäsong tror jag att Alexander Heiver kommer få utdelning på sitt miljöombyte.

Kiruna AIF. Oskar Fredriksson vet hur poängen ska bakas ihop och vi lär inte få se någon skillnad på det i vinter.

Kiruna IF. Jacob Hansson Geidon är tillbaka och han har levererat förr i KIF.

KRIF. Många skulle nog säga Martin Pärna här. Men jag säger Jonas Nyman.

Kumla. Lite samma tankebanor som med Anton Gustafsson i Sundsvall och Robin Dahse i Halmstad. Carl Berglund är en rivig kämpe som inte är känd för riklig poängleverans. Men han lär gå i bräschen för det här gänget och det kommer troligtvis avspegla sig i poängprotokollet.

Köping. Mathias Kemppi satte inga större avtryck under sin första seniorsäsong ifjol där han spelade för både Nybro och Sollentuna. Men i Köping har han alla möjligheter att ta en ledande roll och 21-åringen visade som junior att han har poängen i sig.

Linden. Tobias Sjökvist gjorde lite som han ville med försvaren i den västra serien efter att han anslöt från Tranås mitt under fjolårssäsongen. Det lär fortsätta på samma vis nu också.

Lindlöven. Maksims Semjonovs bjöd på en klang-och-jubel-föreställning under sin första seniorsäsong. Undviker han det klassiska “andraåret” så ser jag ingen som kan hota honom här.

Mariestad. Visst känns det väl lite som att nye Oliver Kandergård kan ta hem titeln här?

Mörrum. John Henrion. Inget snack om den saken.

Nybro. Alla säger Janne Väyrynen. Jag säger hans forne parhäst från Finland, Janne Kettunen.

Nyköping. Christian Axelsson har vunnit de två senaste åren. Känns som han kan få lite mer konkurrens i år, men han kommer slutligen ta hem det.

Piteå. Magnus Isaksson har tagit hem det hela fyra av de fem senaste säsongerna. Så lär det nog fortsätta.

Segeltorp. Robin Carneholm har gjort bra grejer förr i Segeltorp när han varit på lån från Huddinge. Nu är han Segeltorps spelare fullt ut och kommer bli oerhört viktig i en annars rätt ihålig offensiv.

Skövde. Anton Blomberg har pissat in poäng för i Hockeyettan och vet hur man ska gå tillväga.

Strömsbro. I en väldigt spetsig offensiv sticker Joakim Axman ut lite extra.

Surahammar. Jag tror att Lukas Söderlund kan ligga riktigt bra till här.

Teg. Tobias Holmberg ligger bra till här.

Tranås. Jag tror att det blir någon av de nya finländarna och måste jag välja så får det bli Miro Mäkinen.

Hanviken. Vi kör Felix Liljegren på den va?

Vallentuna. Dennis Finn Olsson har redan sedan tidigare visat att han kan leverera i Hockeyettan. Nu kommer han till den defensivt svaga östra serien och här kan det ligga ett personligt poängrekord på lut hos 21-åringen.

Vimmerby. Todd Winder fick inte överdrivet mycket förtroende från coachhåll ifjol. Nu är det nytt på tränarbänken i Vimmerby och det kan innebära en poängexplosion från kanadensaren.

Visby. Känns som upplagt för den nye finländaren Samu Markkula.

Vännäs. Johan Warg tog ett rejält kliv framåt redan ifjol och fortsätter hans fina utveckling så är chansen stor att han blir poängbäst i laget.

Väsby. Bland många potentater så väljer jag Calle Åsell.

Wings. Christian Blomqvist är tillbaka i klubben han gjorde 50 poäng i för två år sedan. Känns som upplagt för en ny succé.

Örnsköldsvik. Ser ingen annan än Ludwig Niederbach som tar hem detta.

Östersund. Det finns många bra forwards att välja mellan i Östersund. Därför väljer jag backen David Westlund.

Exit mobile version