Site icon hockeystaden.se

LISTA: Fem potentiella fynd för toppklubbarna att göra

Semesterstiltjen råder i Sverige. Men fortfarande finns det luckor i trupperna att fylla. Nedan går hockeystaden.se igenom fem spelare som skulle kunna bli en jackpot i vilken toppklubb som helst.

Varje säsong finns det alltid nya genombrottsmän i klubbarna och det brukar resultera i en strid ström av övergångar till allsvenskan. Nedan fokuserar vi på fem kontraktslösa unga spelare som kanske inte riktigt fått det där totala genombrottet på nivån, men som ändå har potentialen att vara bärande spelare i toppklubbar i Hockeyettan.

Filip Nordström (fw)

En smart spelande tvåvägscenter som börjar bli rutinerad på nivån nu. Har två poängstarka säsonger med moderklubben Forshaga att falla tillbaka på. Ifjol representerade han Karlskrona och gjorde det helt okej i ett underpresterande lag. Gjorde 14 (4+10) poäng på 29 matcher, vilket räckte till en topp 10-placering i den interna poängligan.

Nils Carnbäck (fw)

Kom om som en frisk virvelvind i SHL och Växjö för fyra år sedan och där och då trodde man att göteborgaren hade spelat till sig en permanent plats i högstaligan. Men 23-åringen har haft det tufft sedan dess och har inte fått det att lossna i vare sig Troja, Mora eller Karlskrona på allsvensk nivå. Kom ändå igång poängmässigt ifjol när han följde med KHK ner i ettan.

Markus Ruuskanen (fw)

15 mål under debutsäsongen i Hockeyettan (Hanhals) för en förstaårssenior är inte fy skam. Speciellt inte i södra serien. Produktionen var dock ojämn om man ska vara åt det petiga hållet. Fem av målen kom under de fem första matcherna och tre kom i tre raka matcher i slutet av säsongen. Men han har en historik av att ösa in mål på juniornivå, så kapaciteten finns definitivt där för en explosion på seniornivå också.

Lucas Feuk (fw)

Trots att han bara är 20 år har han redan 48 allsvenska matcher (AIK och Södertälje) på kontot. Lämnade AIK mitt under fjolårssäsongen för Kalix och blev en succé med 12 mål under Allettan. Med det kom han på en delad tredje plats i den norra Allettans skytteliga.

Sebastian Walfridsson (b)

Har gjort 108 allsvenska matcher för Modo och Södertälje och det är väl på så vis tveksamt om den för nivån rutinerade 22-åringen kan kvala in under kategorin fyndspelare. Utlånad från SSK var han en av Visbys absolut bästa spelare den gångna säsongen och troligtvis lär det väl bli en återgång till allsvenskan för backen. Men om inte så finns här en potentiell försteback i vilket kvalserielag som helst. Draftades 2017 av Washington.

Exit mobile version