Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Åtta målvakter som kan hamna i Hockeyettan

Många lag har spikat sina målvaktssidor inför hösten. Men det finns fortfarande hål att fylla. Dessutom finns det gott om målvakter på marknaden att fylla dessa hål med.

Boden, Skövde och Teg. Där har vi tre gäng som ännu inte har någon målvakt klar inför nästa säsong. Utöver dessa finns det en del klubbar som bara har en målvakt på kontrakt. Samtidigt finns det gott om målvakter på marknaden och månne hamnar någon av dessa tio namn i en Hockeyettanklubb till hösten.

Anton Svensson

En “late bloomer” som först som 27-åring i Hockeyettan. Då var det Helsingborg som gällde, det definitiva genombrottet kom i HC Dalen säsongen 17/18 där en svår knäskada troligtvis var det enda som skiljde honom från ett allsvenskt kontrakt säsongen efter.

Efter två säsonger i Troja med fullt godkända siffror huserade 32-åringen förra säsongen i Polen.

Zane Steeves

Kanadensaren kom till Sverige inför fjolårssäsongen efter fyra år med universitetshockey i USA. Inledde i division 3 med Lysekil, men på nyårsafton presenterades han av Tyringe.

De som sett honom “in action” menar att han var betydligt bättre i Tyringe än vad siffrorna visar och han vann faktiskt fler matcher än han förlorade.

Adam Ohre

26-åringen har varit andremålvakt i Timrå under de två senaste säsongerna. Men när han väl fått chansen så har han gjort det väldigt bra. Har tidigare i karriären stundtals gjort det väldigt bra också i Hockeyettan och skulle kunna vara ett namn för en klubb med uttalad ambition att nå Hockeyallsvenskan.

Isak Mantler

Efter två ruggigt starka säsonger för Lindlöven fick 22-åringen chansen i Björklöven säsongen som var. I allsvenskan blev det inte riktigt samma framgång, även om Mantler var helt okej de gånger han fick chansen.

Har ryktats till Boden, men frågan är om det blir så.

Anton Hjalmarsson

Efter två bra säsonger i division 2 för Alvesta fick 21-åringen chansen som backup i Hockeyettan när Troja valde att satsa på Wictor Ragnewall som uttalad etta. Vid nio tillfällen fick Hjalmarsson chansen i hetluften och gjorde det faktiskt riktigt bra. Faktum är att ungefär hälften av den unge keeperns matcher kom när Troja befann sig i en tveksam form under säsongen, ändå var han över 91 i räddningsprocent.

Kanske inte ett ämne för de absoluta topplagen, men Hjalmarsson bör definitivt kunna vara med och kriga om förstaspaden hos många lag från mitten och neråt i Hockeyettan.

Marcus Johansson

22-åringens första hela säsong i Hockeyettan blev inget annat än en succé och statistiskt tillhörde han ligans främsta burväktare. Det gav eko ända till Björklöven som lånade in honom till allsvenskan under en period.

Enligt uppgifter till hockeystaden.se ska Johansson vara klar för Kalix till nästa säsong. Några dagar efter att de uppgifterna publicerats hörde Johanssons agent av sig och meddelade att målvakten ännu inte bestämt sig för vad han ska spela nästa säsong.

David Söderberg

27-åringen har varit moderklubben Forshaga trogen under hela karriären. En av de mest underskattade spelarna i Hockeyettan och visar ständigt upp bra siffror.

Stalltipset är att han blir kvar i Forshaga nästa säsong. Men känslan är också att fjolåret fick en hel del klubbar att få upp ögonen för honom och han har garanterat inte saknat anbud.

Henrik Edström

Den 26-årige skåningen har de senaste säsongerna inte riktigt kommit upp i den nivå han höll i Kiruna IF och Borlänge för några säsonger sedan. Men kapaciteten finns onekligen där och faller bitarna på plats kan detta även vara ett namn för en klubb som siktar mot den absoluta toppen.

Exit mobile version