Site icon hockeystaden.se

Hamnar dessa allsvenska spelarna i Hockeyettan?

40 klubbar ska under våren och sommaren renovera om sina trupper. Nedan kikar hockeystaden.se på tio killar som den senaste säsongen spelade i allsvenskan och som skulle kunna bli stjärnor i Hockeyettan kommande vinter.

För några veckor sedan kunde ni här på hockeystaden.se läsa denna lista med fem namn. Den handlade om spelare som fått beskedet av sina allsvenska klubbar att de inte kommer bli kvar, men som mycket väl skulle kunna kliva ner ett hack och bli stjärnor i Hockeyettan.

Tre av namnen på listan, målvakterna Edvin Olofsson och Isak Wallin samt forwarden Wilson Johansson, har redan landat kontrakt. Burväktarna stannar i Hockeyallsvenskan medans Johansson kommer spela i Hockeyettan för Forshaga under vintern.

Två spelare från listan har dock inte hittat något hugg, i alla fall inte officiellt. De två finns kvar på nedan lista. Samtidigt har nu fler allsvenska klubbar kommunicerat ut vilka som lämnar och därför adderas listan nu med åtta ytterligare namn.

Linus Lundin (mv)

Det här är såklart en extrem högoddsare att 28-åringen hamnar i Hockeyettan igen. Efter fyra stabila säsonger i allsvenskan hamnade han utanför Modos målvaktsbesättning säsongen som var och stod inte en enda match. Kommer förmodligen rikta blickarna mot utlandet. Hamnar han i Hockeyettan så lär det bli hos någon toppklubb med ambitioner om att ta sig upp och som dessutom har resurser att betala en heltidslön till burväktaren.

Jesper Alasaari (b)

Den defensivt skicklige backen var en av de som inte fick nytt kontrakt av Karlskoga. Har på några försök nu inte lyckats att etablera sig i andraligan och spelade så sent som i våras på lån i Hockeyettan för Lindlöven. Det här är en back som lär finnas på de flesta sportchefers radar hos klubbar med toppambitioner.

Carl Wäng (b)

Var på lån hos både Linden och Hammarby från moderklubben Södertälje säsongen som var och gjorde ett gott intryck. Fick efter säsongen beskedet att han inte får något nytt kontrakt av SSK och här känns det som en “done deal” att 20-åringen kommer vara en kontrakterad Hockeyettanspelare till hösten. Högerfattad back som kan spela en viktig roll i powerplay.

Jacob Bjerselius (fw)

Bjerselius är en stabil och klok tvåvägscenter som mycket väl skulle kunna landa ett kontrakt längre ner i hierarkin hos någon allsvensk klubb på den undre halvan. Men frågan är om det inte skulle vara bättre för honom att gå till en toppklubb i ettan och där få en ledande roll i en toppkedja? Har spenderat de tre senaste säsongerna i Västervik, men där kommer han inte vara kvar.

Elias Lindström (fw)

Forwarden har mest fått öva på sina defensiva färdigheter i AIK:s fjärdekedja de senaste säsongerna. Kommer inte få vara kvar hos det allsvenska laget och lär vara ett namn hos de flesta sportchefer i ettan med tanke på att han besitter närmare 100 matchers allsvensk rutin trots sin ringa ålder av 21 år.

Kim Tallberg (fw)

29-åringen var under några säsonger i mitten av 10-talet en fruktad poängproducent för bland annat Nybro i Hockeyettan. Har spenderat de fyra senaste säsongerna i Hockeyallsvenskan, varav de två senaste i AIK. De två första åren var han i Tingsryd och där kom poängen, men i AIK har leveransen uteblivit. Söker han en nytändning i Hockeyettan till höstem? Rykten säger att så är fallet.

Hannes Johansson (fw)

27-åringen fick i veckan beskedet att det inte blir någon fortsättning i moderklubben Tingsryd, klubben han var med att plocka upp i allsvenskan 2015. Den fartfyllde forwarden har utöver TAIF även representerat Karlskrona på allsvensk nivå. Har inte gjort sig känd som en stor poängproducent i andraligan men verktygen till att producera finns där i allra högsta grad.

Christian Hägg (fw)

28-åringen har under karriären vräkt in poäng i Hockeyettan för klubbar som bland annat Mariestad, Visby och Lindlöven. Har de två senaste säsongerna spelat för Almtuna i allsvenskan och där har leveransen inte varit lika påtaglig. Skulle vara en spelare för toppkedjan hos samtliga 40 Hockeyettan-klubbar.

Oscar Pentler (fw)

Har tillhört Almtuna sedan ungdomsåren och har gjort fyra säsonger i a-laget. Har i perioder varit utlånad till klubbar i Hockeyettan och på sina 16 matcher har det blivit tio poäng. Är en grovjobbare som jobbar hårt över hela banan. Vräkte in poäng i ungdomsåren och om han skulle få en offensiv roll i ett Hockeyettan-lag så är det mycket möjligt att de färdigheterna vaknar till liv igen.

Lukas Macklin (fw)

20-åringen har på några säsonger inte lyckats tugga till sig en ordinarie plats i AIK, mycket beroende på en skada som höll honom borta hela säsongen 19/20. En speedig och puckskicklig forward som avslutade fjolåret på lån hos Vallentuna där han snittade över en poäng per match.

Exit mobile version