Site icon hockeystaden.se

Poängsprutan om framtiden: “Finns lite alternativ”

I förra veckan blev det klart att det inte blir något spel i Borlänge kommande säsong för poängmaskinen Markus Persson. Han berättar för hockeystaden.se att han ska spela vidare och är tydlig med att han vill till en klubb som siktar mot att vinna något.

Något oväntat kom beskedet i förra veckan att Markus Persson inte erbjuds något nytt kontrakt av Borlänge. Klubben där han på de senaste 2,5 säsongerna gjort makalösa 94 mål på 90 seriematcher.
— Stefan Gustavsson, tränare och sportchef, meddelade mig att han ville gå en annan väg och erbjöd mig inget nytt kontrakt helt enkelt, berättar 31-åringen för hockeystaden.se.

Vad känner du kring det?
— Jag har inte så mycket att känna, tycka och säga om det egentligen. Jag önskar Borlänge lycka till och sen vill jag inte säga så mycket mer om det.

“FINNS LITE ALTERNATIV”

Sista halvan av den nyss avslutade säsongen spelade Markus Persson allsvenskt för Modo och totalt står den rutinerade forwarden noterad för 238 allsvenska matcher genom åren. Känslan är att det finns många klubbar som skulle vilja få Perssons signatur till 21/22 och han bekräftar att det finns saker att ta ställning till.
— Vi får se vad det landar i, det finns lite alternativ att ta ställning till. Men vi får se, jag har inte tagit något beslut. Jag har familj och barn och det är många bitar som ska passa.

De alternativen du säger, är det i ettan, allsvenskan och utomlands?
— Ja, det är väl alla du nämner egentligen. Men sen får man se vad man landar i för beslut.

Vad är det som är viktigt för dig med en ny klubb?
— Självklart ska det funka för familjen och allt sånt där, det är viktigt när man inte bara har sig själv att tänka på. Men någonstans vill man väl vara någonstans där man vill någonting och har chansen att vinna någonting. Att man siktar mot någonting, vad det än är.

Exit mobile version