Site icon hockeystaden.se

Förenade Arabemiratens forne förbundskapten till Hockeyettan

Kiruna AIF har hittat sin tränarlösning för de kommande åren. Juhani Matikainen är mannen som ska träna laget de kommande två säsongerna.

Kiruna AIF hade en rörig säsong på tränarbänken ifjol och i slutet var det den forne SHL-tränaren Janne Karlsson som räddae kvar klubben i ettan efter kval. Sedan dess har man varit på jakt efter en ny huvudtränare och under tisdagen presenterades finländaren Juhani Matikainen.

Matikainen har de senaste säsongerna coachat i Alleghe i Italien, en klubb han enligt Elite Prospects har kontrakt med även nästa säsong.

Som spelare gjorde han förövrigt en säsong i Sverige för Nässjö HC i division 2. Spelarkarriären avslutades med tre säsonger i Förenade Arabemiraten för Abu Dhabi Storms. Samma säsong som han gjorde sin sista insats som spelare, 16/17, var 30-åringen även förbundskapten för landets damlandslag.

Hans pappa, Petri Matikainen, har en lång och framgångsrik tränarkarriär där han bland annat varit assisterande förbundskapten för Finland vid olika tillfällen och han har ett VM-guld på meritlistan.

Exit mobile version