Site icon hockeystaden.se

Poängbacken till kvalserielaget

Jesper Broeng. Foto: Marcus Vilson | Vilson Media

Han har två säsonger med plus 30 poäng från sin backplats. Nu är det klart att Jesper Broeng sliter upp bopålarna och placerar dem i Mariestad istället.

Jesper Broeng spenderade sin juniortid i Brynäs och Timrå. Men seniorkarriären har 22-åringen förlagt till Lindesberg spelandes för Lindlöven. Men nu byter han klubb och ska den kommande säsongen istället representera Mariestad.
— Jesper är en grymt spelskicklig back som har sina främsta styrkor i offensiven. Jesper har under sina senaste tre säsonger producerat både mycket mål och assists. Det är i tuff konkurrens vi lyckats knyta till oss Jespers signatur vilket vi givetvis är enormt nöjda med, säger Mariestads sportchef Calle Johansson till klubbens hemsida.

De två senaste säsongerna har Broeng gjort 31 respektive 33 poäng och med det placerat sig högt upp i den totala poängligan för backar.
— Jag gör en del poäng och försöker utveckla min offensiv, men jag försöker vara smart i defensiven också, man behöver inte alltid vara stor och stark utan kan utnyttja smartnessen också, säger Broeng.

Exit mobile version