Site icon hockeystaden.se

Slutspelslaget har hittat sin nya tränare

Vimmerby har varit på jakt efter en huvudtränare sedan Phil Horsky aviserade att han lämnar. Nu står det klart att rutinerade Staffan Lundh kommer stå på tränarbänken i Vimmerby Ishall nästa säsong.

Staffan Lundh har en gedigen bakgrund som tränare där han bland annat coachat Oskarshamn och Karlskoga i Hockeyallsvenskan. Den senaste säsongen har han kombinerat en roll som assisterande tränare i den österrikiska klubben Feldkirch samt att han varit klubbchef i innebandyklubben Lockerud.

Men nu blir det Vimmerby.– Det ska bli en jättekul utmaning.
— Jag sadlade om lite inför den här säsongen, men hockeysuget har funnits där hela tiden. Det är inget man bara stänger av. Vimmerby är en klubb som har gjort ett bra jobb under många bra säsonger i ettan. De var en svår utmanare redan när jag var i Mariestad. Och är man bara uddamålet från Troja som går upp i allsvenskan så är man en av utmanarna som finns med där. Och målsättningen blir ju att ta det här ett steg till, säger Staffan Lundh i ett pressmeddelande från klubben.

Morgan Persson, sportchef i Vimmerby.
– Staffan har varit vårt förstaval hela vägen, därför känns det extra skönt att vi nådde en uppgörelse. Staffan har en gedigen ishockeybakgrund och stämmer väl överens in på den profil vi sökt i rekryteringsprocessen. Han har ett starkt driv, är strukturerad, erfaren och har en hög kravbild. Han delar också vårt speltänk med ett fortsatt välorganiserat försvarsspel men med en mer kreativ offensiv.

Exit mobile version