Site icon hockeystaden.se

Ledarskribenten om Hockeyettans styrelse: “Beter sig som mobbare”

Det har framkommit att Hockeyettans styrelse skickat ut ett brev till sina medlemsklubbar där man hänger ut tre ledarmöter som röstade för Bodens sak i en tvist. Det har fått Norrbotten-Kurirens ledarskribent Daniel Persson att ta till motorsågen.
“Agerandet är djupt omdömeslöst”, skriver han i en ledare.

Boden Hockey har vid två tillfällen ansökt om dispens hos Svenska ishockeyförbundet för att slippa kravet om att vara med i Hockeyettans intresseorganisation för att få spela i serien. Detta innan Riksidrottsnämnden i förra veckan gav hockeyklubben rätt. Ni kan läsa mer om detta här.

Vid det andra tillfället man sökte om dispens så reserverade sig tre ledamöter. I ett brev Hockeyettans medlemsklubbar namngav ligans styrelse de tre som reserverat sig. Det handlar om Eva Werkelin, Mats Larsson och Göran Tidström.

Norrbotten-Kurirens ledarskribent Daniel Persson är mycket kritisk till Hockeyettans agerande och skriver bland annat följande i tidningen.
“I stället för att föregå med gott exempel har man hemfallit åt att agera förtryckande. Hockeyettans styrelse har avslöjat sig som en bunt mobbare som inte tål att någon säger emot. Bådadera går på tvärs med de värden som bär upp civilsamhället i allmänhet och idrottsrörelsen i synnerhet. Agerandet är djupt omdömeslöst”

Daniel Persson avslutar med:
“Ledamöterna (I Hockeyettans styrelse, reds anm) bör noga överväga sin framtid, många andra kommer att göra det”

Exit mobile version