Site icon hockeystaden.se

Lämnar SHL-klubben för spel i Hockeyettan

Han har vräkt in poäng som junior i Linköping. Nu är tanken att Gustav Eurenius ska göra detsamma i Hockeyettan för Väsby.

Gustav Eurenius har tillhört Linköpings organisation de fyra senaste säsongerna och fick säsongen som var spela fyra SHL-matcher för Cluben. Han testades dessutom i juniorlandslaget under sin tid i Östergötland.

När säsongen för juniorlagen stängdes ner på grund av Corona-pandemin lånades centern först ut till Almtuna i allsvenskan och senare Wings i Hockeyettan som han var med att rädda kvar i ligan genom kvalspel. Det blev fem (1+4) på lika många matcher i kvalet.

“ALLA VERKTYG FÖR ATT BLI EN TOPPSPELARE”

Men nu är tanken att han ska hjälpa de från allsvenskan degraderade Väsby.
— Gustav är en i första hand center med bra storlek som är skicklig med pucken och har en bra blick för spelet. Han fick känna på seniorspel i både SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan förra säsongen och min känsla är att hans genombrott ligger precis runt hörnet. Han har många väldigt spännande egenskaper och besitter egentligen redan idag alla verktyg för att bli en toppspelare i denna liga. Vi är glada att Gustav väljer Väsby och det ska bli väldigt spännande att följa honom kommande säsong, berättar sportchefen Tom Tärnström för Väsbys hemsida.

Exit mobile version