Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: De har startat silly season bäst

Mörrums tränare Thomas Engman. Foto: Marcus Vilson | Vilson Media

Vi har fått se en del värvningar till de olika lagen så här några veckor in på Silly season. Men det är en klubb som endast gjort en värvning som jag vill lyfta fram lite extra och som jag tycker har inlett truppbygget till nästa säsong bäst av de 40 lagen som kommer till startlinjen i höst – nämligen Mörrum.

Innan ni kastar er över er mejl och ska till att överskölja mig med hån och hat så vill jag noga betona att jag i och med dessa rader INTE tippar Mörrum som vinnare av hela skiten 21/22. Den senaste månaden upplever jag att det varit mer än lovligt stingsligt från vissa håll och kanter så fort en åsikt om något som rör Hockeyettan har kablats ut. Jag har fått blocka en hel del människor på Twitter, till och med klubbledare, för att vissa människor uppenbarligen inte förstår det här med vett och etikett på sociala medier eller internet överhuvudtaget.

Såå. Med den svadan ur världen så vill jag med bestämdhet slå fast att jag redan nu inte tror på Mörrum som ett av de tre-fyra lag som kommer vara med ända in i kaklet nästa säsong. Däremot så tycker jag att de inlett nästa års truppbygge på ett ytterst lovande sätt.

Laget som av mig utsågs till jumbo i den södra serien inför seriestart kom efter en lite skakig start igång rejält och spurtade till sig en fjärde plats i grundserien. Efter att ha inlett trevande i Allettan så ryckte man sedan upp sig och tog sig direkt till åttondelsfinal i slutspelet. Där blev dock Vimmerby för svåra, men Mörrum bjöd på hårt motstånd.

Redan 2019 skrev den synnerligen meriterade Marcus Paulsson på ett treårskontrakt med “Laxarna”. Han var såklart en stor bidragande orsak till framgångarna i år. Likadant ska en av ettans mest underskattade spelare, Khalid Ibrahim, få del av ovationerna. Men jag vill nog ändå påstå att den största anledningen till att klubben nådde framgång i år berodde på alla de som växte under den nye tränaren Thomas Engmans utvecklande ledarskap.

Jag tänker på spelare som målvakten Emil Cederlund, backen Caleb Eefting och anfallarna Adam Bäckstrand och Jesper Hultberg. För att nämna några.

Alla de som nämns ovan finns kvar i klubben nästa säsong och faktum är att åtta av de tio främsta poängplockarna internt från den nyss avslutade säsongen är på kontrakt även till nästa säsong. Dessutom fortsätter lånet av genombrottskeepern från Tingsryd, Emil Cederlund, även över nästa säsong.

En av tränare Engmans främsta egenskaper är att han får människor runt omkring sig att växa. Redan nu står det klart att han kommer få fortsätta att jobba med en hel del av de spelare han hade ifjol, 13 spelare är just nu på kontrakt och de allra flesta av dem hade bärande roller i klubben ifjol.

I skrivandets stund är det oklart huruvida det blir någon fortsättning för de under säsongen inhämtade Filip Owesson, Adam Åkesson och Oscar Holst. Ska laget nå samma höjder som i våras så kommer det troligtvis krävas någon av deras kaliber gällande rutin och “grit”. Men det är troligtvis inte egenskaper som behöver införskaffas förrän en bit in på säsongen.

En värvning har man gjort. Igår blev det klart att Alexander Karlsson hämtas in från Vännäs. En relativt anonym spelare vid en första anblick, men han kommer närmast från en personlig genombrottssäsong i Vännäs där han noterade personbästa gällande poäng med 27 (10+17). Vad jag förstår det som en smart spelare som lär kunna fortsätta sin fina utveckling i söder.

23-åringen spelade aldrig i de högre juniorserierna och har tagit den långa vägen till de högre höjderna.

Jag tror att det är så här vi fortsatt kommer få se Mörrums Silly season. Det kommer troligtvis inte handla om stjärnnamn på nivån som hämtas in, utan oslipade diamanter som kommer få alla förutsättningar att utvecklas i Blekinge.

Jag kan redan nu slå fast att jag inte kommer tippa Mörrum sist i den södra serien i alla fall nästa säsong. På Betting.com kan man hitta mängder med speltips på ishockey av erfarna tippare. Just nu så känner jag väl inte att de kanske är ett topplag heller, det lär ju finnas en hel del gäng i den tuffa söderserien som kommer aspirera på Allettan. Men som en potentiell outsider? Absolut.

Exit mobile version