Site icon hockeystaden.se

Så rankas lagen om vakanser till Hockeyettan skulle uppstå

För en tid sedan avslutades kvalet för att stanna kvar i Hockeyettan och sju lag fick lämna tredjeligan. I den händelse att vakanser skulle uppstå kan lär de dock fortfarande komma ifråga för spel nästa säsong.

Vi har de senaste åren fått se en del lag lämna Hockeyettan på grund av ekonomiska orsaker. Huruvida så kommer bli fallet kommande vår och sommar är högst oklart, men om vakans skulle uppstå så har det tidigare år varit så att det lag som rankas högst från kvalet till Hockeyettan får frågan först om att ersätta, därefter tvåan och så vidare.

Det brukar vara så att den norra serien är frikopplad från resterande. Om vakans skulle uppstå i norr så kommer det alldeles garanterat att bli så att SK Lejon kommer få frågan om att ersätta.

Blir det vakans i någon av de tre övriga serierna så har man tidigare år bakat samman kvalserierna till öst, väst och syd och rankat lagen efter den snittpoäng de fick i kvalspelet.

Så här ser den rankingen ut för de nyligen avslutade serierna, målskillnad inom parantes i de fall det krävs för att skilja lagen åt.

1. Tyringe 1,5
2. Sollentuna 1 (0)
3. Malung 1 (-9)
4. Grums 0,83
5. Borås 0,5 (-9)
6. Hammarby 0,5 (-12)

Exit mobile version