Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Så kommer lagen välja till kvartsfinalerna

Imorgon, på självaste Påskdagen, stundar valen till Hockeyettan-slutspelets kvartsfinaler. Nedan siar hockeystaden.se om vem som tar vem.

Lagen som får välja blir i tur och ordning Boden, Nybro och Hudiksvall. Vimmerby är seedade som fyra och får därmed ta det laget som ingen annan väljer. De lagen som ska få äran att väljas är Troja, Mariestad, Östersund och Visby.

Boden

Väljer mellan: Troja, Mariestad, Östersund och Visby
Väljer: Östersund

Kommentar: Boden hade 3-1 i matcher mot Östersund under säsongen. Östersund visade förvisso under åttondelsfinalen mot Huddinge att de står upp och kan spela riktig slutspelshockey. Men det kan Boden göra också och väger man geografi med det sportsliga så tror jag Bodens val faller på Östersund trots allt.

Nybro

Väljer mellan: Troja, Mariestad och Visby
Väljer: Visby

Kommentar: Det är lite som att välja mellan pest, kolera och spetälska för smålänningarna med de lag som finns kvar att välja mellan. Alla tre har ju steppat upp i slutspelet jämfört med serien. Jag tror tillslut att Nybro tar Visby som de har tagit fem av sex möjliga poäng mot den här säsongen.

Hudiksvall

Väljer mellan: Troja och Mariestad
Väljer: Mariestad

Kommentar: Jag tycker att Mariestad gjort idel bra matcher i slutspelet. Men Linden kan knappast ses som en värdemätare och Dalen kom inte upp i samma standard som de hade i seriespelet. Jag tror Hudiksvall har alldeles för stor respekt för Troja för att välja dem och känner att de har störst chans mot Mariestad.

Vimmerby

Får: Troja

Kommentar: Troja visade under de två matcherna mot Teg att de ryckt upp sig betänkligt från seriespelet. Vimmerby gjorde en stark Alletta och hade inga större problem med Mörrum i åttondelen. Dessutom är Vimmerby ett klassiskt play off-lag som har för vana att gå långt.

Exit mobile version