Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: De tar sig vidare från Play In

Alldeles nyss genomfördes valen till Play In och det blev inga skrällar. Hur det kommer sluta kan ni ta del av nedan.

Mariestad – Eskilstuna Linden

Lagen har mötts fyra gånger under de två senaste säsongerna och Mariestad har vunnit samtliga möten och kan stoltsera med en målskillnad på 18-5.

Ser man till lagens nuvarande formkurvor så kommer Linden in i slutspelsserien med fem raka segrar medan Mariestad bara vunnit en av sina fem senaste matcher. Men då ska vi veta att lagen kommer från två vitt skilda världar och det är en sak att rada upp segrar i den västra vårserien kontra att tävla i den södra Allettan.

Det är ytterst få spelare i Linden som skulle ta en plats i Mariestads trupp och här kommer västgötarnas skicklighet fälla avgörandet.

Tips: 2-0 i matcher till Mariestad.

Kalix – Vännäs

Kalix vann bägge mötena i grundserien och var elva poäng före Vännäs i tabellen. Men det var då, sedan dess har de här båda lite olika formkurvor där Vännäs stått för en stark vår medan Kalix maskineri hackat och fräst en smula i Allettan.

Det finns fog för att tro att den här slutspelsserien kommer bli en målsnål historia där special teams kommer bli avgörande och ser man till grundserien i höstas så var bägge lagen snarlika i de grenarna.

Den svåraste slutspelsserien att tippa, men jag tror någonstans att nyttan av att ha spelat i tuffare serie på slutet kommer fälla avgörandet här. Men det kommer bli knallhårt.

Tips: 2-1 i matcher till Kalix.

Piteå – Vallentuna

Jösses vad Piteå schabblade bort sina chanser till en smidigare väg genom detta slutspel. I sin iver i jakten på en direktplats till åttondelsfinalen i gårdagens match mot Östersund plockade de ut målvakten och ett baklängesmål i öppen kasse senare tappade de andravalet i Play In och får nu istället ge sig ut på en långresa tur och retur till Stockholm norra. Piteås bortastatistik imponerar verkligen inte och Vallentuna lär nog ta första matchen.

Jag säger inte att det sportsligt blivit en enklare resa mot Vännäs för Piteå, på så vis kan nog Vallentuna vara en enklare motståndare, men frågan är hur mycket resorna kommer att slita.

Ett storsatsande Vallentuna bommade Allettan i början av året, men verkar ha fått igång maskineriet nu under våren. Samtidigt kan de nog passa Piteå då det lär bli öppen hockey i matcherna. Båda lagen har individuellt skickliga spelare som kan kliva fram och avgöra, men här kommer nog formen att bli avgörande tillslut. Vallentuna har på senare tid haft studsarna med sig i större utsträckning än vad Piteå haft.

Tips: 2-0 i matcher till Vallentuna.

Visby – Halmstad

Den spontana känslan av detta mötet är att det kommer bli stentufft. Eller? Nej, Halmstad har trots coronapaus nyligen en hiskeligt bra form och när de är bra så är de r i k t i g t j ä v l a b r a och är det enda laget i det här steget av slutspelet som jag tror har en realistisk chans att ta sig till kvalserien.

Visby tappade många trotjänare i somras och det har verkligen märkts. Dels är de sämre än på länge på hemmaplan, något som manifesterades av att när de med två omgångar kvar hade alla möjligheter i världen att nå en direktplats till åttondelen så torskade de både mot Mariestad och Mörrum på hemmaplan.

Dock är Visby betydligt starkare på bortaplan i år. Men det ska ställas mot att Halmstad bara förlorade en enda match på hemmaplan i vårserien.

Tips: 2-0 i matcher till Halmstad.

Detta innebär alltså att Mariestad, Kalix, Vallentuna och Halmstad går vidare till åttondelsfinal.

Exit mobile version