Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Så kommer lagen välja till Play In

Idag slutfördes den norra Allettan och det innebär att lagen som ska spela Play In nästa vecka är klara. Hockeystaden.se försöker nedan reda ut hur de seedade lagen kommer välja.

De fyra lagen från Allettan som är klara för Play In kommer få välja motståndare bland de fyra seriesegrarna från vårserierna. Mariestad kommer välja först och sedan följer Piteå och Kalix. Visby är seedat, men får ta det lag som blir över.

Så här tror jag lagen kommer välja:

Mariestad

Väljer mellan: Vännäs, Linden, Vallentuna och Halmstad
Väljer: Linden

Kommentar: Inget snack här egentligen. Linden är både den sportsligt lättaste utmaningen bland de valbara lagen samt att det är kortast resväg till Eskilstuna för Skaraborgarna. Mariestad vann dessutom bägge mötena i den västra grundserien.

Kalix

Väljer mellan: Vännäs, Vallentuna och Halmstad
Väljer: Vännäs

Kommentar: Kalix kommer såklart välja med geografin som utgångspunkt. Vännäs kan dock bli en tuff nöt att knäcka.

Piteå

Väljer mellan: Vallentuna och Halmstad
Väljer: Vallentuna

Kommentar: Rent resemässigt så spelar det ingen roll för Piteå. Men väljer man att flyga ner så är självklart Vallentuna det smidigaste alternativet med tanke på närheten till Arlanda. Ser man på det rent sportsliga så borde Vallentuna vara en snäppet enklare motståndare än Halmstad.

Det innebär att matchserierna till Play In som drar igång på tisdag kommer se ut så här om hockeystaden.se:s profetior slår in:

Mariestad – Linden
Kalix – Vännäs
Piteå – Vallentuna
Visby – Halmstad

Exit mobile version