Site icon hockeystaden.se

Tio fynd för Allettan-klubbarna

På fredag drar Allettan igång. Nedan tar hockeystaden.se en titt på tio spelare från vårserien som skulle kunna vara ett fynd Allettan-gängen.

Kursiv text: Ännu inte avgjort om det blir Allettan eller Vårserien

Ludvig Christoffersson (mv), Kiruna IF

Efter en bedrövlig start för KIF spurtade man mot slutet av grundserien. Den unge burväktaren var en av de som angav tonen och agerade levande vägg längst bak. Med tanke på att det finns många topplag i ligan som satsat på en given etta och mer orutinerat bakom, så känns Christoffersson som en perfekt lånevärvning precis vid övergångsstoppet för att säkra upp målvaktssidan. Har nyligen förlängt kontraktet och en övergång är knappast trolig, utan i så fall ett lån.

Jonas Eneroth (mv), Köping

Har stundtals briljerat mellan stolparna för Köping. Hans fina statistik bygger mycket på en bra start av säsongen, men då ska man veta att det följer lagets prestation och inget Eneroth kan lastas för. Precis som Christoffersson är detta en lösning för kvalseriejagande lag att peta in i truppen för att säkra upp vid transfer deadline.

Jonas Eneroth. Foto: Marcus Vilson | Vilson Media

Jesper Broeng (b), Lindlöven

Gör sin tredje säsong i Lindlöven och har redan sedan tidigare etablerat sig på nivån. Känslan är att den spelskicklige backen har mer i sig än att harva runt i en vårserie. Skulle bredda toppen hos backsidorna hos de flesta Allettan-lagen.

Jesper Broeng. Foto: Marcus Vilson | Vilson Media

Simon Ericsson (b), Tyringe

Den egna produkten har fått ett genombrott på nivån under hösten och har varit en av seriejumbons absolut bästa spelare. 22-åringen har rutin från både SHL och CHL med Malmö, samt Hockeyallsvenskan där han gjort 29 matcher för Pantern. En tvåvägsback som absolut är redo för att ta sig an större uppgifter i karriären.

Jonathan Tordhall (b), Wings

24-åringen lämnade Piteå för Wings i somras och har stor rutin från att spela på hög Hockeyettan-nivå. Varken han eller Wings har fått det att lossna under hösten. Men detta är en back som skulle gå rakt in i backuppsättningen hos ett topplag i ettan. Inte som spets, men som bredd.

Søren Dietz-Larsen (fw), Segeltorp

Den unge dansken har fått rejäl målkänning under sina 1,5 säsonger i den svenska tredjeligan. Ifjol blev det 16 mål och han är redan nu uppe i 15 den här säsongen. Man kan alltid argumentera för att den östra serien håller lite lägre kvalitet, “att det skulle vara lättare att göra mål där” och så vidare, och så vidare…Men det skulle vara att förenkla saker något vådligt. Dietz-Larsen har bevisat att han äger ett bra målsinne och det lär han ta med sig till nästa nivå.

Felix Liljegren (fw), Hanviken

Vräkte in poäng i TV-pucken och pojklandslaget i slutet av 00-talet. Sedan dess har han hållit till på lägre nivå och 28-åringen gör faktiskt bara sin fjärde säsong i Hockeyettan. Men nu verkar det definitiva genombrottet ha kommit. 23 mål är vassast i ligan. Skottprocenten skvallrar om att han kanske inte riktigt kan hålla samma tempo säsongen ut, men Liljegren är i zonen och lär fortsätta göra mål.

Alexander Heiver (fw), KRIF

23-åringen hade en magnifik säsong ifjol där han stod för 44 poäng. Trots det blev det aldrig något hugg i någon högre liga och Heiver kritade på för en fortsättning i Blekinge. Hösten har inte varit lika poänggivande för Heiver, även om det blivit åtta mål och tolv poäng. Skulle KRIF vara i ingemansland i tabellen vid transferstoppet så är detta absolut en spetsvärvning att jaga för slutspelsgängen.

Emil Norberg (fw), Köping

Efter ett fjolår som splittades med spel för fyra olika klubbar fann Norberg lite lugn och stabilitet i Tårtgeneralens hemstad Köping där 21-åringen vann den interna poängligan under hösten med sina 23 (9+14) poäng. Köping verkar släppa spelare lite hejvilt inför vårserien, frågan är om de släpper Norberg?

Emil Norberg. Foto: Marcus Vilson | Vilson Media

Maksims Semjonovs (fw), Lindlöven

Skrev på för Halmstad men ångrade sig precis innan seriestart och hamnade i Lindlöven istället. Det visade sig bli en perfekt lösning och Semjonovs har klarat övergången från juniorhockey till seniorhockey på bästa sätt. Lindlöven byggde en intressant trupp inför säsongen, men 20-åringen vann den interna poängligan under grundserien med 27 (15+12) poäng. Laget bommade Allettan, men bli inte överraskade om vi får se Semjonovs där under våren.

Exit mobile version